Hur man ställa in tiden för en 1993 Nissan Maxima

Den 1993 Nissan Maxima är utrustad med en 3,0-liters, sexcylindrig motor. Denna motor har en tändningstidpunkt av 15 grader. Du bör regelbundet kontrollera tändinställningen för din Nissan Maxima för att få bästa prestanda ur motorn. Tidpunkten kan kastas ut från enklare, dag-till-dag körning. Du kan kontrollera och justera tändningen med några verktyg och grundläggande mekaniska färdigheter. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Startkablar
Visa fler instruktioner
1

parkera din bil på ett område där du har utrymme att arbeta på din motor. Stäng av alla tillbehör inklusive luftkonditionering /värme, radio och belysning.
2

Blockera hjulen på bilen med stoppklossar för säkerhetsskäl. Sätt transmissionen i friläge och ställa nödbromsen. Ta motorn till en tomgång på 750 rpm.
3

Lämna bilen och öppna huven. Engagera snabb eller varm tomgång på motorns styrenhet för att hålla motorns varvtal upp.
4

Anslut den röda klämman på timing ljus till den positiva batteripolen och sedan ansluta den svarta klämman på stroboskop till den negativa batteripolen. Koppla sedan stroboskop till # 1 tändstiftet på topplocket och det viktigaste vevaxelns remskiva.
5

Kontrollera stroboskop på remskivan och jämför det till den grad fliken på framsidan av motorn. Titta att se vad den nuvarande tändningen är. Om tidpunkten behöver justeras, gå vidare till nästa steg.
6

Lossa distributören låsning bult, som ligger vid foten av distributören bostäder, med hjälp av en skiftnyckel. Koppla loss slangen distributören vakuum med händerna. Var noga med att inte koppla ur alla andra vakuumslangar.
7

Anslut distributören dammsugarslangen i den elektroniska gnistan datorn och marken förgasaren switch med startkablar genom att placera de röda klämmorna på switchen och de svarta klämmorna på marken. Du kan nu ställa in tändningen.
8

Rotera distributör med handen tills tidpunkten markeringen på remskivan i linje med 15-graders fliken på framsidan av motorn. Inte avviker alltför långt från 15 grader, annars riskerar du att skada din motor.
9

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn och anslut den till distributören bostäder. Dra distributören lock-down bolt med din nyckel och ta bort startkablarna från förgasaren switch. Ta tidpunkten ljuset från motorn och vrid snabb eller tomgång utanför. Ta bort stoppklossar från dina hjul.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131347.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.