Hur ställa in tiden på en 1999 Ford Explorer

1999 års Ford Explorer, i själva verket alla Ford Explorers har tändinställningen in och styrs med en dator i Powertrain Control Module (PCM). Ägaren av fordonet kan endast kontrollera tidpunkten för att säkerställa korrekt funktion. Om tidpunkten testar dåligt, ska PCM kontrolleras av en utbildad tekniker eller en auktoriserad butik. De flesta SUV-ägare kan få tag på och använda de verktyg som behövs för att testa timing. Samma anvisningar gäller för alla Ford Explorer modell år mellan 1991 och 2001. Saker du behöver
Bruksanvisning
mutterdragare
Induction stroboskop
Varvräknare
Visa fler instruktioner
1 Korrekt säkerhet och planering håller ägaren säkra när under huven.

Park och blockera bilen på en plan, slät och hård yta. Värm upp motorn till arbetstemperatur, enligt specifikation av en service manual. Stäng av motorn. I motorrummet, lokalisera pipen ovanför kamkedjan bostäder ligger i framsidan av motorn. Avlägsna pipen och jordstaven med lämplig skiftnyckel. Fäst stroboskop och varvräknaren per utrustning tillverkarens specifikationer och säkerhetsföreskrifter. Leta inställningsmärkena på vevaxelns remskiva.
2 Vissa tester, såsom en timing test kan mer säkert utföras av två personer.

Aktivera parkeringsbromsen med fordonet i "Park." Starta motorn och lägg den i "Drive". Shining tidpunkten ljus vid remskiva inställningsmärkena bekräfta rätt timing varumärket - per specifikationerna från servicemanualen - sammanfaller med tidpunkten punkten på framsidan av kamkedjan lock. Om märkena är felriktade, bilen - specifikt Powertrain Control Module (PCM) - bör kontrolleras och ändras av en kvalificerad butik eller utbildad tekniker Addera 3 Korrekt rengöring gör nästa jobb lättare. och säkrare.

sätta fordonet i "Park" igen, stäng av motorn. Avlägsna stroboskop och varvräknaren. Sätt tillbaka jordstaven och pipen. Bekräfta inga extra delar eller material som finns kvar i motorrummet. Häv fordonet. Provköra fordonet för att bekräfta ingenting har förändrats.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131336.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.