Hur man installerar en Ford flexplate

Den flexplate på en Ford bil har två viktiga funktioner. Den första är att bidra till att balansera den roterande enheten (vevaxel, vevstakar och kolvar). Den andra är att fungera som en veva växel för startmotor. Den flexplate är beläget mellan motorn och transmissionen momentomvandlare. Installationen medför partiellt avlägsnande av transmissionen samt startmotor. Installationen bör ta mindre än fyra timmar. Saker du behöver Review, komplett uppsättning av amerikanska och metriska skiftnycklar och uttag
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln för att skydda bilens elektroniska system från skador. Höj framsidan av Ford med en domkraft och stativ, eller använd en fordonslyften att lyfta hela fordonet.
2

stödja överföringen underifrån med ett hjul domkraft. Avlägsna höljet överföring bell. Ta bort alla elektriska och mekaniska kopplingar som förbinder överföring till motorn. Ta drivaxeln oket bultarna och koppla bort drivaxeln. Flytta överföring bakåt så långt som möjligt.
3

Ta bort de sex flexplate fästskruvar och dra gamla flexplate av motorn. Placera den nya flexplate precis som den gamla. Montera och dra åt flexplate bultar till 64 foot-pounds.
4

Utför steg 1 och 2 i omvänd ordning för att montera ihop bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131322.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.