Hälften av vipparmar kommer inte att flytta på min Chevy 3100

Om du är en klassisk bil älskare, är chansen att du svimma vid åsynen av en anpassad 1950 Chevy 3100 lastbil. Det är svårt att hitta orörda 3100s från 50-talet, du har en bättre chans att renovera ett beat upp en. När du installerar eller manipulera motorn och avgassystemet, måste du ta bort vipparmarna anslutna till bakre grenrörspackning. Emellertid kan vipparmarna visa sig svåra att avlägsna på dessa äldre lastbilar. Saker du behöver
Momentnyckel Penetrerande olja
Hammer
Nut
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på lastbilen och ser mot höger sida. På den sida av motorn är den packning i insugsröret. Detta är ett plant ark av metall med flera metall armar anslutna till den. Dessa är vipparmarna. Armarna stanna fäst vid packningen med en bult.
2

Spray penetrerande olja på bulten som inrymmer slutstycket och vipparmen. Oljan hjälper lossna området runt bulten.
3

Vrid muttern tills den ligger an mot bulten för att rensa spåren hos tappen.
4

Placera momentnyckel på både skruv och mutter och twist. Med tillräcklig kraft, så kommer kolven att börja att vrida men kan stanna kvar. Hit skiftnyckel med en hammare tills den tvingar momentnyckel ner. Detta startar vridande rörelse och kan vara nog för dig att slutföra borttagningen. När bulten är gratis, glida av vipparmen. Upprepa denna process med resten av vipparmarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131320.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.