Så här kontrollerar ventilen på en ersätter bromsservo

Brake boosters är mekanismer som används för bilar med power bromssystem, för att öka kraften i bromsarna då en mindre mängd tryck appliceras på bromspedalen. Ersättningsbromsbelägg boosters behöver installeras när skadan är skedd till ventilerna eller tryckkammare boosters. Efter installationen, kan ventilerna vara ibland felaktiga eller inte byta till "On" läge. Kontroll av ventiler av boosters ersättningsbromsbelägg före körning förebygger olyckor. Saker du behöver
Wrench
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din bil och hitta systemet bromsservon. Bromsen booster-systemet kommer att vara placerad på förarens sida av fordonet, nära ratten och bromspedal av bilen. Bromsen booster är ett cylindriskt objekt som kommer att monteras vertikalt till bilen. Om du nyligen hade din bromsservon bytas ut, kommer det att bli glansigare och mindre smutsiga än de omgivande delarna.
2

Ta bort backventilen från bromsservon genom att dra den mot kroppen. Det vakuum ventilen är ett rör anslutet till den bakre delen av bromsförstärkaren.
3

Undersök backventilen för eventuella sprickor i slang eller själva ventilen. Om du ser sprickor, kommer denna del av bromssystemet booster behöver bytas.
4

Avlägsna huvudcylindern från boostersystem genom hakning den ut de två muttrarna på vardera sidan av cylindern, sedan dra cylindern mot dig.
5

Leta luftventilen på baksidan av huvudcylindern. Kontrollera visuellt om det finns sprickor i ventilen. Om det finns sprickor eller ventilen kan inte dras åt, kan det behöva bytas ut. Kontrollera att ventilen vrids hela vägen till vänster. Dra åt ventilen till vänster med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131304.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.