Hur man byter en Packning insugningsrör på en Saturn SL1 SOHC

På fordon som använder ett system för bränsleinsprutning - inklusive Saturn S /1 SOHC - bränsleledningen rinner in i motorn via ett insugningsrör. Packningen på utsidan av grenröret hjälper täta eventuella läckor som löper från grenröret självt. Om packningen är ständigt sprucken eller skadad måste du ersätta det, eftersom det annars kan börja läcka bränsle och andra vätskor från din Saturn. Saker du behöver
Momentnyckel penetrerande oljespray
12mm öppna änden skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Döda motorn på Saturnus och pop huven. På den sida av motorn kan du se ett metallband med flera stora, cirkulära hål. Detta är packningen av din insugningsröret.
2

Spraya genomträngande olja på bultarna på grenröret packningen för att rensa bort skräp och annat gunk från bultarna.

3

Placera din 12mm öppen nyckel på bulten. Det är ungefär en tum eller halv centimeter av utrymmet mellan skiftnyckel och slutet av leden bulten bifogas. Bulten är tätt lindad så det tar lite manipulera för att ta bort det.
4

Skruva på en 12mm mutter bakom skiftnyckel tills den ligger plant mot skiftnyckel. Nyckeln är inte det enda som skiljer bulten och muttern. Dra ut nyckeln och placera din momentnyckel över både muttern och bulten. Vrid momentnyckeln och muttern inuti hjälper snurra skiftnyckel, vilket hjälper till att ta bort skruven. När bulten upprepa ut samma process med de övriga bultarna på packningen. Med alla skruvar bort kan du dra ut packningen.
5

Skjut nya insugningsröret packningen men vara mycket noga med att inte lägga den i en vinkel som detta kommer att knäcka packningen , tvingar dig att hitta en ny ersättare. Dra åt bultarna tillbaka i position och stäng huven på din Saturn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131300.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.