Hur tiden en 1990 Dodge Ram

Den 1990 Dodge Ram pickup presenterade en 2,4-liters fyrcylindrig motor. Tändinställningen för motorstyrning när en gnista uppstår i förbränningsmotorn. Du bör rutinmässigt justera tändningen för motorn som en del av sina behov av underhåll. Du kan justera tändningen med några verktyg och grundläggande mekaniska färdigheter. Tändinställningen för 1990 Dodge Ram är fem grader före övre dödläget. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Startkablar
Visa fler instruktioner
1

parkera din bil på plan, nivå slipas och stänga av motorn på. Stäng av eventuella tillbehör eller utrustning.
2

Blockera hjulen på fordonet. Placera sändningen "Neutral" om du har en manuell växellåda eller "Park" om du har en automatisk växellåda, och dra i nödbromsen.
3

Avsluta din lastbil med nödbromsen fast ingrepp. Öppna huven och koppla den varma tomgång option på framdrivning styrenhet placerad intill motorn.
4

Anslut stroboskop till batteriet genom att först placera en röd klämma på den positiva polen och en svart klämma på den negativa terminalen. Anslut klämmorna stroboskop till "No 1" tändkabeln och skina stroboskop på den huvudsakliga vevaxelremskivan.
5

Kolla där tidpunkten märket faller på remskivan jämfört graden fliken på framsidan av motorn. Om tändningen är på fem grader före övre dödläget, är proceduren klar. Om inte, gå vidare till nästa steg.
6

Hitta distributören låsning bult vid basen av distributören bostäder och lossa den med en skiftnyckel. Koppla loss slangen distributören vakuum från distributören bostäder och koppla in den elektroniska gnistan datorn. Ground tändningen tidlägejustering kontakt med ledningar eller kablar jumper.
7

Rotera distributör med handen tills tidpunkten markeringen på remskivan linje med graden fliken på framsidan av motorn till lika fem grader .
8

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn och anslut den tillbaka till distributören bostäder. Dra distributören lock-down bolt med nyckel och ta bort startkablarna från tändningen justering kontakt.
9

Ta tidpunkten ljuset från batteriet och tändkabeln, koppla den varma tomgång alternativet och stäng huven. Stäng av motorn och ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131295.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.