Felsökning av en 2001 Dodge Ram

Den 2001 Dodge Ram 1500 WS regelbunden lastbilen kom med en 3,9 liters sexcylindrig motor. The Ram tillverkades också med flera olika vanliga funktioner inklusive vinylsäten bänk fram, 16 tums hjul stål, främre mugghållare, servostyrning, variabel intermittent vindrutetorkare, målad yta stötfångare, låg bränslenivå varning och 12 volts eluttag. Eftersom Ram består av så många komponenter och delar, kan det vara svårt att hitta ett problem med bilen och vet vad en del att byta. Två sätt att felsöka din Dodge Ram är genom att titta på data som tillverkaren återkallande och efter några allmänna felsökningssteg. Instruktioner
1

När det känns som att gasen fastnar när du kör, titta på komponenterna bränslesystem din Ram motor för att se om du har ett kit bränsle prestanda. Trucken kan ha ett K & N kit bränsleprestanda installerad i det som gör att en liten bit av material från rörväggen i satsen för att sugas in i motorn spjällhuset och orsaka gasreglaget till fastnar i öppet läge. Om gas-blir fastnat i öppet läge, kan trucken accelerera plötsligt och orsaka en bil krasch. Byt detta kit bränsle prestanda med en ny sats för att undvika detta resultat.
2

Inspektera luftfiltret på din lastbil när det känns som motorn går på tomgång ojämnt när motorn är kall. Luftfiltret kan vara igensatt eller smutsig. Du bör också kontrollera tändstiften för att se till att de inte felaktigt gapped. Den tändkabeln satt inuti motorn i lastbilen kunde också vara defekt, sliten, skadad och i behov av reparation. Addera 3

Undersök värmeelementet i din lastbil om det finns en möglig eller mögel-liknande lukt från passagerarutrymmet i fordonet. Värmeelementet kan läcka kylarvätska i golvyta av fordonet och orsakar lukten.
4

Kontrollera chocker på ditt RAM-minne om det känns som hela fordonet bottnar när du kör. De chocker kan hårt slitna och i behov av utbyte. Titta även på spiralfjädrar och se till att ingen av dem är svaga eller brutna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131269.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.