Hur man beräknar Sounds of Ljuddämpare

Ljuddämpare buller lagar på böcker av många kommuner, och många av dem aktivt verkställa dessa lagar genom att beräkna den högsta ljudnivån av halsdukar på registrerade bilar och motorcyklar. För att kunna användas lagligt, gjorde halsdukar för de flesta on-road och off-road applikationer inte kan överstiga en viss decibel värde. Till exempel förbjuder Kalifornien eftermarknaden halsdukar från över 95 decibel i ljudnivå. Ljudnivån på en ljuddämpare skall beräknas med hjälp av en decibelmätare med en extern mikrofon. Saker du behöver
Decibel mätare med extern mikrofon
Visa fler instruktioner
1

Skaffa en korrekt kalibrerad decibelmätare. Dessa mätare kan hyras från en bil verkstad specialiserad på ljuddämpare reparationer eller en reparation av elektronik butik. En decibelmätare måste användas för denna övning, eftersom det inte finns något annat korrekt sätt att beräkna ljudnivån på avgassystemet. På en plan, jämn yta
2

Parkera fordonet. Skapa ett testområde som är minst 25 meter bort från väggar, byggnader eller andra konstruktioner för att minimera ekande.
3

Starta bilen och låt den vara igång. Placera decibelmätare på en 45-graders vinkel 20 inches bort från ljuddämparen. Kom ihåg att ställa in mätaren viktning till "A" för att mäta bullernivåer som hört med det mänskliga örat.
4

Ha en partner trampa gasen i det fordon som provas för att höja motorn till 50 procent av dess maximala varv per minut (RPM). Läs och notera numret visas på decibelmätare. Stäng av bil utanför när du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131265.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.