Hur man byter Studs avgasgrenrör på en Dodge Dakota

Genom att utföra din egen allmänt underhåll på din Dodge Dakota kommer du inte bara spara tusentals dollar i det långa loppet, du också kommer att må bra om att arbeta med händerna samt vinst en känsla av prestation. Grenrör är små cylindrar som samlar avgaserna från motorn och skicka den till avgasröret. Under tiden de dubbar på grenröret kan korrodera, vilket kan leda till grenröret läcker eller faktiskt kommer isär. Saker du behöver
penetrerande oljespray
nötter Manifold Stud
12mm skruvnyckel
14mm skiftnyckel
socket och skiftnyckel set
Visa fler instruktioner

1

Spraya genomträngande olja på varje bult du vill ersätta på grenröret. Detta kommer att hjälpa klara av fett och andra bygga upp på reglarna, vilket gör det lättare att ersätta.
2

Skjut öppna änden av 12mm skiftnyckel på 12mm tapp, sedan likaledes med första 14mm stud.
3

Skruva på ersättande muttrarna bakom skiftnyckeln så det finns bara tillräckligt med svängrum för skiftnyckel. Detta hjälper exponera den aktuella tråden på skruven som håller reglarna på plats.
4

Placera hylsnyckel på den öppna sidan runt muttern du bara halkade på och dra åt muttern.

5

Skjut av den avslutade öppen nyckel och ta bort sockeln. Hela spåret i skruven är nu exponerad, vilket gör det lättare att ta bort den aktuella tappen. Placera skiftnyckeln över tappen och tur. Det kommer att ta lite kraft, men när löst tappen ska glida av. Upprepa denna process med alla dubbar på grenröret.
6

drar åt ersättande dubbar på plats, dra åt dem ordentligt med skiftnyckel.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131252.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.