Lösningar för en Grinding motorljud När i Park Gear på en 2001 Jeep Cherokee

skrapljud är aldrig en bra sak när du arbetar med en motor. Det finns några mycket generella saker som kan hända när detta ljud kommer ur din motor. När du hör det här, gör en anteckning i ditt sinne där ljudet tycks komma från att hjälpa dig att hitta det. Generator

Undersök generatorn när motorn är igång. Rör det inte, men lyssna till generatorn. Det är på vänster sida av motorn och det ligger längst upp till vänster. det kommer att göra ett skrapande ljud när den är i färd med att bryta sig loss från sin axel. Du kommer att kunna se hjulet på trissan faktiskt snurrar och mal.
Serpentine Belt

Ligger på framsidan av motorn och kontrollera systemet luftkonditionering, generator, kylfläkt och kraftsystem styrning Serpentine är en gummiband. Eftersom det bryter sönder det kommer att börja gnugga remskivor av metall på dessa system, skapar ett högfrekvent gnisslande ljud. Det bästa sättet att lokalisera detta problem är genom att undersöka remmen när den är avstängd. Om det är slitet det kommer att behöva bytas ut.
Klimatanläggning Going Out

När luftkonditioneringen kondensorn börjar gå ut kommer det börja slipa. Eftersom den är ansluten till den serpentin bältet kommer det lider av problem som kan ha samband med bältet. Om luftkonditionering börjar gå ut hörs ett lågt gnisslande ljud som blir mer märkbar när du rev ​​motorn eller starta systemet.
Interna motorproblem
< p> Det är det värsta scenariot. Om du får ett gnisslande ljud och det är blå rök kommer ut ur bilen du har antingen kastat en tryckstång, knäckt en cylinder eller tappade en lyftare. Om detta är fallet, stoppa omedelbart motorn och lokalisera en utbildad professionell. Försök inte att starta eller köra bilen eftersom varje förflyttning av skadade delar kan orsaka ännu mer skada på motorblocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131228.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.