Felsökning av en 1998 Chevrolet Blazer 4X4

Den 1998 Chevrolet Blazer LT är en fyrhjulsdriven SUV som är utrustad med en 4,3 liters sexcylindrig motor. I Blazer innehåller också många olika vanliga funktioner, inklusive skålade säten, en mittkonsol, bromsar makt, luftkonditionering, 15-tums aluminiumfälgar, elektriska fönsterhissar, en bakrutetorkare, varselljus och tonade glas. Eftersom Blazer är byggd med så många olika delar att det kan vara svårt att felsöka ett problem du upplever med fordonet. Ett sätt att felsöka Blazer är att granska informationen tillverkaren återkallande och se om det matchar det problem du upplever. Instruktioner
1

Ta din Blazer till din lokala Chevrolet återförsäljare om varselljus verkar vara lika ljus som höga strålar när de är på. Mer än 14.000 1998 Blazers installerades med varselljus som bryter mot Federal Motor normer för fordonssäkerhet som tas fram av Förenta staternas Department of Transportation eftersom lamporna har en ljus effekt av mer än 3000 och är monterade högre än 864 mm över vägbanan . Din lokala återförsäljare kommer att installera en reviderad kabelstam som kommer att förändra varselljus från helljus till halvljus och installera nya longlife-glödlampor.
2

Titta på den främre högra nedre länkarm fästa muttrar av din Blazer avstängning om du känner framhjulen inte svarar ordentligt på varv på ratt av föraren. General Motors har upptäckt att fästa muttern i kontrollgruppen inte kan ha åtdragna tillräckligt för att hålla muttern på plats. Om muttern lossnar, kommer fästbulten lossna också och därefter sönder, vilket resulterar i lägre länkarm av suspensionen kommer fri från ramen av Blazer och orsakar föraren att tappa kontrollen över fordonet. Har din lokala General Motors återförsäljare dra åt höger nedre länkarm fästa muttern för att undvika detta resultat.
3

Inspektera bromsledningar i din Blazer om du känner bromssystemet är inte reagera korrekt på förarens kommandon och fordonet tar längre tid att komma till ett stopp än den annars borde. Det kan finnas en utmattningsbrott i rören som skulle tillåta bromsvätska att långsamt läcka ut och orsaka bromspedalen att kännas mjuk. Du kan också förlora förmågan att använda de bakre bromsarna för att stoppa Blazer alls, vilket innebär att du skulle behöva en ännu större bromssträcka för att stoppa fordonet. Byt ut eventuella skadade bromsrör som du upptäcker.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131205.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.