Felsökning av en fördelningslåda för en 1994 Ford Explorer

Överföringen fallet på en Ford Explorer kan förändras från tvåhjulsdrift till fyrhjulsdrift. När du felsöker det här systemet, kan de flesta proven genomföras av ägaren eller operatören. Det finns vissa specifika frågor, såsom växelgaffeln sprickbildning, som kräver nya eller återanvända delar och professionell hjälp i utbyte. Det vanliga problemet är att mängden och kvaliteten av smörjmedlet i målet ska vara exakt med specifikationerna i instruktionsboken. Saker du behöver: Begagnad Ford Explorer service manual eller Haynes Service Manual: Ford Explorer 1991 - 2001
Transfer case smörjmedel per ägarhandledning specifikationer
Blandade skiftnycklar
Vakuumpump
ohmmeter

Visa mer instruktioner
1 Thr transfer case ibland får svårt att flytta in fyrhjulsdrift läge när off-road.

Kontrollera kretsen eller mätområdesväxlare på elektriska skift överföringsfallet. En övergång till ett önskat område bör göras på en asfalterad yta med fordonet stoppas. Ta bort kåpa ovanför vänster bakre hjulhus. Inspektera styrmodulen. Om synliga skador ersätta genom att ta bort de två bultarna och koppla från den elektriska kontakten. Om detta är den sista kontrollen, byter ut modulen med en ny. Otillräcklig eller felaktig typ av smörjmedel kan orsaka problem vid växling samt. Fyll upp till den rekommenderade nivån av bruksanvisningen. Om full, sedan ändra smörjmedlet ut och ersätta med nya och rätt smörjmedel. Om ingen av dessa löser problemet, och sedan söka professionell hjälp för defekta interna komponenter.
2 Ljud från överföringen fallet ofta händer bara när du reser.

Kontrollera smörjmedlet nivåer när överföringen fallet producerar ovanliga ljud, och säkerställa att den är full och inte överfull. Kontrollera att smörjmedlet är rätt kvalitet och typ av smörjmedel och byt vid felaktig. Stoppa fordonet på trottoaren, växling till neutralläge och sedan tillbaka in 4L kan minska brus. Kontroll av kopplingen kan för glapp. Bär eller bindning kan avslöja källan udda tongångar. Ta av locket och visuellt inspektera kommer att avslöja några problem. Andra kan bara hittas och repareras av en tekniker. Om bruset kvarstår, ta till en verkstad och få växelgaffeln kontrolleras för sprickor, slitage eller bindande på skenan. En professionell måste ersätta detta om defekta.
3 Läckor är lättast upptäcks på en plan yta med några disposalable material för att avslöja dem.

visuell kontroll av överföringen fallet för läckor i och runt axeltätningar eller vent. Eventuella läckor kunde tyda överfyllning. Detta kan bekräftas genom att kontrollera nivåerna av smörjmedlet och ta bort extra smörjmedel. Annars bör tätningen kontrolleras med avseende på slitage och sprickor. Ta bort den utgående axeln från målet. Avlägsna förseglingen och bekräfta eventuella defekter. Byt om något upptäcks.
4 För bästa prestanda, kommer regelbundet underhåll av överföringen fallet hålla Explorer körs för år.

Ta bilen till en närliggande återförsäljare eller professionell butik för utvärdering och reparation om problemen kvarstår.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131156.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.