Hur man byter en Nissan Link Sway Bar

En krängningshämmare är en enkel anordning som förbättrar väghållning och stabilitet i en bil. Nästan alla bilar, inklusive Nissan, använder någon typ av vingla barer på fjädring. Den krängningshämmaren är bultad till endera sidan av en Nissan är upphängt. Vissa modeller använder en bar längst fram och bak, medan andra endast använda en på framsidan. Den krängningshämmaren är fäst vid vardera änden med en länk som kommer från baren på 90 grader och muttrar suspensionen. Saker du behöver
Ramper
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Open slutade skiftnycklar
Visa fler instruktioner
1

Drive slutet av bilen upp på ramper där du byter slutet länken. Om du byter ut en främre länk krängningsstång kommer framför bilen behöva höjas för att komma åt undersidan av bilen.
2

Lokalisera krängningshämmare och slutet länken. Den krängningshämmaren är en cylindrisk längd av metall som sträcker sig från ena sidan av en Nissan till den andra. Det är fäst till chassit in mittdelen med klamrar. De ändlänkarna bultas till baren i ena änden och till suspensionen vid den andra.
3

Lossa och avlägsna inte som fäster till länken till krängningshämmaren. Den exakta metoden att länken är bultad till baren kommer att variera beroende på vilken modell av Nissan. Dra den gängade tappen på änden av länken bort av krängningshämmare.
4

Lossa och ta bort muttern som fäster länken till suspensionen vid den motsatta änden. Du kan behöva använda en skiftnyckel på båda sidor, en för att hålla kolven så att den inte roterar och den andra för att lossa muttern. Dra ur länken från suspensionen, notera ordning och närvaro av eventuella brickor, distanser och bussningar.
5

Installera den nya ändlänken med bultar det till avstängning. Om det behövs, överföra några brickor, distanser och bussningar till den nya länken, om de inte redan är installerade på den nya länken. Skruva den motsatta änden av länken till krängningshämmaren. Dra åt all hårdvara. Sänk bilen tillbaka till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131155.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.