Hur man byter den extra vattenpumpen på en 1995 BMW 525i

Den 5-serien är en linje av lyxiga sedaner tillverkas av BMW. Den 1995 525i modellen har en elegant form och ansågs vara en av de säkraste och mest tillförlitliga bilar av sin tid. Den drivs av en 2,5-liters bensinmotor med en effekt på 189 hästkrafter. Den extra vattenpumpen spelar en viktig roll i att hålla din 525i motor kör effektivt och därför måste bytas ut om det misslyckas. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Automotive skiftnycklar och skruvmejslar
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

lokalisera positionen för den extra vattenpumpen. Pumpen är belägen i den bakre delen av motorrummet direkt under uppvärmningsventil. Den extra vattenpumpen drivs elektriskt och ger ytterligare kylvätskecirkulation till värmeelementet i din BMW.
2

Tappa ur kylvätskan. Lossa kylvätskeslangarna från det bakre skottet i motorrummet. Addera 3

Avlägsna kabelnätskontakten av pumpen och kylvätskeslangen som är ansluten till vattenpumpen. Använd en hylsnyckel för att ta bort monteringsmuttrarna från värmaren ventilen. Ta värmaren ventilen från jobbet tillsammans med den extra vattenpumpen.
4

Dra ut klämman från den extra vattenpumpen och ta bort pumpen från värmaren ventilen. Installationen är den omvända för avlägsnandet. När du har bytt den extra vattenpumpen, fyll på och lufta kylsystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131123.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.