Felsökning av en 95 Ford Ranger

Den 1995 Ford Ranger STX pickup är tillverkad med en 3,0 liters, sexcylindrig motor. Lastbilen innehåller många vanliga funktioner som en förare främre airbag, fyra hjul låsningsfria bromsar, 15 - tums hjul och servostyrning. Ford Ranger STX består av många olika komponenter. Det kan vara svårt att identifiera det underhåll som krävs för att lösa ett problem med lastbilen. Men det finns sätt att ta itu Ford Rangers underhåll frågor. Detta innefattar att granska uppgifter tillverkarens återkallande och genomföra allmän felsökning tekniker. Instruktioner
1

Titta på hastighetskontroll avaktivering strömbrytaren när Rangers motorn avger luktar bränt. Den hastighetskontroll avaktivering switch kan vara trasig och läcker internt. Läckan kan leda till att byta till överhettning, rök eller bränna och starta en brand inne i motorn. Byt smält ledningsnätet i linje med varvtalsreglering avaktivering switch. Inspektera låsningsfria bromsar kontakt styrenhet för några tecken på skador eller slitage.
2

Inspektera strålkastare av Ford Ranger om sikten är nedsatt under nattkörning. Strålkastarna kan tillverkas av K2 Motor Corporation och misslyckas med att uppfylla motorfordon normer för fordonssäkerhet, eftersom de inte innehåller en bärnstensfärgad Sidoreflex. Byt ut båda strålkastarna. Se till att ersättare inkluderar bärnsten sidoreflektorer att uppfylla regler fordonssäkerhet.
3

Kontrollera U-joint hållaren på Ranger. Detta är viktigt inte att, om ett skramlande ljud under fordonet kan höras medan växling. Hållaren kan vara lös, sliten, skadad eller saknas. Titta på U-joint själv och se till att den inte är skadad eller lös också. Om skramlande ljud är mer dominerande i motorrummet och kan höras främst vid acceleration, titta på knock sensorn inuti motorn. Sensorn kan vara defekt eller felaktigt ansluten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131114.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.