Timing Setting för en '93 Mustang

I 1993 års Ford Mustang presenteras antingen en 2,3-liters eller en 5,0-liters motor. Båda motorerna har en tändningen på 10 grader. Tändinställningen för förbränningsmotorer avgör när en gnista startar motorn. Regelbundet kontrollera tändningen av dina Mustang bör vara en del av din sport bilens rutinunderhåll. Du kan kontrollera och justera tändningen med några grundläggande mekaniska kunskaper och några verktyg. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Visa fler instruktioner
1

parkera din bil i ett område med utrymme för att arbeta på motorn. Stäng av bilens tillbehör, inklusive luftkonditionering /värme och radio.
2

Avsluta Mustang och placera stoppklossar under dina hjul för att garantera säkerheten. Ange Mustang och lägg växeln i friläge med nödbromsen starkt engagerad. Långsamt upp motorn till en tomgång på 750 rpm.
3

Avsluta Mustang och öppna huven för att komma åt motorn.
4

Anslut tidpunkten ljus till motorns batteri genom att placera den röda klämman på pluspolen först och därefter den svarta klämman på den negativa polen. Placera sedan klämman stroboskop på siffran 1 tändstiftet kabeln är ansluten till motorns cylinderlock. Slutligen, skina stroboskop på remskivan anslutna till huvudnätet vevaxel.
5

Du kan nu se där tidpunkten markeringen på remskivan sjunker i förhållande till graden fliken på framsidan av motorn. Du kan fortsätta att justera tändningen om tändningen är för närvarande inte 10 grader.
6

Hitta distributören låsning bult vid basen av distributören bostäder. Använd din nyckel för att lossa låset nedåt bult och koppla loss slangen distributören vakuum. Ta inte bort några andra vakuumslangar i eller runt motorn. Anslut distributören dammsugarslangen i den elektroniska gnistan datorn och marken förgasaren switch med startkablar
7

. Du kommer inte att kunna justera tändningen säkert.
8

Använd handen för att vrida fördelaren tills tidpunkten markeringen på remskivan och graden fliken på framsidan av motorn line up perfekt till göra 10 grader.
9

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn och anslut den tillbaka till distributören bostäder. Spänn-down bolt med din nyckel och ta bort startkablarna från förgasaren switch. Ta tidpunkten ljuset från de olika delarna av motorn och ta bort stoppklossar från hjulen på din Mustang.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131081.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.