Hur justera timingen på en 5.O Mustang

I 1993 års 5,0 Ford Mustang har en 5,0-litersmotor. Den 5,0 Mustang har en tändningen på 10 grader. Rutinmässiga kontroller är nödvändiga för att justera tändningen av den kraftfulla motorn för att få ut det mesta av det. Justera tändningen är möjligt med några verktyg och mekaniska färdigheter. Var noga med att inte ställa tändningen tiden långt från 10 grader eller riskerar att skada motorn. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Startkablar
Visa fler instruktioner
1

Park ditt 5,0 Mustang på plan, plan mark. Vrid motorn på. Stäng av eventuella tillbehör eller utrustning i bilen.
2

Använd stoppklossar till Blockera hjulen på bilen. Sätt transmissionen i friläge, dra i nödbromsen, och gradvis ta motorn till en tomgång på 750 rpm.
3

Avsluta Ford Mustang med nödbromsen fast ingrepp låta RPM att gå tillbaka till noll. Öppna huven för att börja arbeta på din 5,0 motor.
4

Anslut ett stroboskop till motorn batteriet genom att först placera en röd klämma på den positiva polen och en svart klämma på den negativa terminalen. Anslut sedan klämmorna stroboskop till Number 1 tändkabeln och glans den faktiska tidpunkten ljuset på de viktigaste vevaxelremskivan.
5

Observera där tidpunkten markeringen på remskivan faller jämfört med graden fliken på framsidan av motorn.
6

Hitta distributören låsning bult vid basen av distributören bostäder och lossa den med din nyckel. Koppla loss slangen distributören vakuum från distributören bostäder.
7

Anslut distributören dammsugarslangen i den elektroniska gnistan datorn och marken förgasaren switch med startkablar.
8

Rotera distributör med handen tills tidpunkten markeringen på remskivan linje med graden fliken på framsidan av motorn till lika 10 grader.
9

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn och anslut den i fördelningshuset. Dra distributören lock-down bolt med en skiftnyckel och ta bort startkablarna från förgasaren. Ta tidpunkten ljuset från batteriet och tändkabeln och stäng huven till motorn. Ta bort stoppklossar och ge dig bilen tillbaka till sitt normala tillstånd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131080.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.