Vilken är den korrekta Spin -on oljefiltret Triumph TR6 ?

Triumph TR6 är en klassiker , tvåsitsig sportbil som tillverkades i England 1969-1976 . En av de uppgraderingar som ofta används på TR6 är omvandlingen av oljefiltret till ett spin -on typ . Spin -on filter

som den levererades , använde TR6 2,5 - liters raka sexcylindriga motorn en skål - stil filter . Detta filter är svårt att ändra såväl som rörigt. Den typ spin-on filter använder en adapter som bultar till plattan där det gamla filtret har installerats , vilket gör filterbyte lättare . Den spin -on filter också inte rinna när motorn är avstängd , vilket ger bättre smörjning vid uppstart .
Proper Filter

spin -on oljefilter att detta omvandling använder är en grundläggande oljefilter . Emellertid måste filtret ha en integrerad backventil i filtret. Om filtret inte är rätt typ , kan din TR6 motor lider av lågt oljetryck , vilket kan skada motorn .
Källor

När du köper en spin -on oljefilter för TR6 , är det bäst att köpa det från en Triumph delar specialist för att säkerställa att du får rätt typ av filter . Det finns delar leverantörer som säljer rätt filter ( se Resurser ) .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131060.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.