Hur man fixar ett hål i bilens innertak

En bils innertaket finns på insidan av fordonet längs biltaket. Den är gjord av en typ av tyg och används för att stödja dörrhandtag hugg och toppen av säkerhetsbältet. Biltaket liners lider slitage över tiden. I stället för att byta ut hela innertaket, är ett billigare alternativ att lappa hålet. Det första steget för att göra detta är att ta bort innertaket. Saker du behöver
Phillips skruvmejsel
Torxnyckel
platt skruvmejsel
Tyg
Saxar
Staples
Häftpistol
Visa fler instruktioner

1

Ta bort allt trim omger headliner. Lossa alla skruvar som håller trim på plats med en Phillips skruvmejsel. Lossa skruvarna som håller visir och klädhängare på plats med en torx skiftnyckel.
2

Bänd upp locket på kupolen ljus med en platt skruvmejsel och ta bort locket. Ta bort skruvarna som håller ljuset på plats. Koppla ljuset från omkopplaren och ställ den åt sidan.
3

Bänd upp fästet säkerhetsbältet med en platt skruvmejsel och ta bort skruvarna, som håller konsolen på plats. Dra fästet nedåt och ställ in säkerhetsbältet på golvet.
4

Öppna alla dörrar och bagageluckan till bilen och skjut taket liner ur bilen. Har en person på varje sida av bilen för att göra det lättare att lyckas glida innertaket ut.
5

Mät storleken på hålet och skär tyg som nästan matchar innertaket till storleken med sax . Klipp tyget så det är en tum större än hålet hela vägen runt. Sitt den på toppen av sidan av innertaket som inte syns när den är installerad och häfta det på plats med en häftpistol.
6

Skjut innertaket på plats och fäst den till bilen precis som den togs bort, men i motsatt ordning. Kontrollera den nyligen lagade hålet för att se till att den är i gott skick och det finns inga öppningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131044.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.