Finns det ett sätt att testa min Auto Idle Valve varvtalsreglering ?

När en bil stannade vid ett stoppljus , är bilen tomgång är uppenbar för föraren . Om det finns en villfarelse till lämplig tomgång , långsammare eller snabbare , det finns sätt att testa om det är inom specifikationen . Identifiering

tomgång kontrollen ( ISC ) ​​ventil styr fordonets hastighet är tomgång . Denna ventil tillåter luft att komma in i spjällhuset att öka tomgångshastighet eller stänger för att minska mängden luft för att bromsa hastigheten.
Funktioner

Även om vissa tillverkare variera funktionalitet av ISC ventilen , finns det två möjligheter att kontrollera operationen. Den enklaste kontrollen görs med ett felsökningsverktyg som läser felkoder från motorns färddatorn . Men , om ett felsökningsverktyg är inte tillgänglig , koppla ur ISC och slå på bilen . Den tomgång bör vara snabbare än tidigare .
Överväganden

Om frånkoppling resulterar i samma tomgång som när den är ansluten , ISC ventilen kan vara dåligt . Andra problem med motorn , t.ex. ett vakuum läcka , kan påverka tomgång , inte bara ISC ventilen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131042.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.