Hur du ändrar Transmission Oil i en 1999 Volkswagen Passat

Transmissionsolja är ungefär som motorolja. Det är nödvändigt att hålla motorn igång. Oljenivån av transmissionen bör kontrolleras ofta och ändras, bara inte lika ofta som motorolja. Byte växellådsolja i en 1999 Volkswagen Passat liknar byta olja i någon annan typ av bil och tar lite skicklighet och expertis för att slutföra. Saker du behöver
Bil jack
Pan
Hylsnyckel
Skruvar
Filter
Gummi pan gasket
Transmissionsolja
Visa fler instruktioner

1

Parkera fordonet på plant underlag och kontrollera att den kyls ned. Skjut en domkraft under mitten av bilen på vardera sidan och lyfta upp det så det är lätt att glida under fordonet för att komma till transmissionen.
2

Ställ en kastrull under växellådan och ta bort avtappningsplugg med en hylsnyckel för att låta den gamla vätskan rinna ut ur transmissionen i pannan.
3

Ta bort kastrullen från bilens undersida och lokalisera filtret. Skruva loss den för att ta bort den från växellådan. Ställ det nya filtret och gummi pan packningen på plats där den gamla satt och installera den med skruvar.
4

Montera oljetråget på toppen av filtret och packningen. Fyll oljetråget med växellådsolja. Sätt ett rör i pannan och fyll den med transmissionsolja tills det börjar rinna ut. Dra ner oljepluggen för hand.
5

Starta bilen och växla transmissionen i en växel i 10 sekunder utan att flytta bilen. Ta bort pluggen och tillsätt mer vätska i sändningen tills den tar slut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131014.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.