Hur du ändrar ett Hastighetsmätare kabel

Mekaniska hastighetsmätare drivs av en axel-driven kabel ansluts till bilens växellåda. Transmissionen snurrar kabeln, som är ansluten till hastighetsmätaren, där rotationshastigheten är översatt till nål rörelser genom ett system av kugghjul. Om kabeln blir sliten eller alltför slitna, kommer hastighetsmätaren fungerar inte korrekt och bör bytas ut. Saker du behöver
skiftnyckel
buntband
Visa fler instruktioner
1

öppna motorhuven på bilen och leta reda på hastighetsmätaren kabeln. Det kommer att utskjutande från toppen eller framsidan av överföring, som kommer att ligga under den huvudsakliga motorblocket. Kabeln kommer att köra upp och genom brandväggen till baksidan av instrumentbrädan. Ta del av hur det dirigeras till transmissionen.
2

bort instrumentpanelen från instrumentbrädan för att komma åt baksidan av hastighetsmätaren. Vissa bilar använder ett snäppfäste som bara avbryts vid drog, andra har en låsmutter runt anslutningspunkten. Lossa muttern med skiftnyckel och lossa kabeln. Mata vajern tillbaka mot hamnen där det går in i motorrummet, men inte driva igenom ännu.
3

Följ lös hastighetsmätaren kabeln i motorrummet ner till överföring och koppla den. Du kanske tycker att det är lättare att komma åt låsmuttern från bilens undersida. Släpp gamla kabeln och ta bort den från alla fästen, slipsar zip eller grepp kabel. Placera den nya kabeln i motorrummet, att följa vägen från streck till transmissionen så nära som möjligt. Byt ut alla buntband som togs bort med nya på samma plats. Undvik skarpa veck på banan av kabeln --- använda bred-radie krökar för att ändra riktning.
4

Anslut den nya kabeln till transmissionen och säkra låsmuttern. Mata den motsatta änden genom porten i brandväggen och anslut den till hastighetsmätaren. Byt ratten i instrumentpanelen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131013.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.