Var är temperaturgivaren på en 3,1 Chevy Malibu?

I Malibu är en medelstor sedan tillverkas av Chevrolet. Den 3.1L V6 motorn används för att driva de Malibus basmodellen producerade 1997-2003. De temperaturgivare på dessa fordon hjälpa till att övervaka temperaturen i motorn. Motorns temperatur sänds sedan till motorns styrdator, som reglerar mängden gas som skickas till motorn. Om motorn är för cool, är mer bränsle tillsätts. Om motorn börjar gå varm, är mindre bränsle tillsätts. Plats

temperaturgivare på Chevrolet Malibu ligger under huven. För att lokalisera sensorn, bara pop huven och titta i övre motorn området på förarsidan. Lokalisera temperatursensor monterad i insugningsröret nära vattenutloppet. Du bör kunna identifiera temperatursensor som ett litet rör fäst några trådar. Addera Felsökning

Temperaturgivaren är en viktig del av det elektriska motorsystem . När sensorn går dåligt, kanske du märker några problem i hur din motor går. Det vanligaste symptomet för en defekt sensor innehåller din motor igång för varmt eller för kallt, vilket kan leda till att motorn slumpmässigt stängas. Håll ett öga på motortemperaturmätare på instrumentbrädan och leta efter oregelbundna temperatur avläsning.
Inspektion

Ett annat sätt att se till att din temperaturgivare i bruksskick är att manuellt inspektera den. En visuell inspektion brukar rekommenderas eftersom det omfattar möjligheten att din temperaturmätare eller motorns dator är också felaktig. För att manuellt kontrollera temperatursensorn, titta på sensorn och kontrollera med avseende på korroderade områden. Problem ofta orsakas av felaktig ledningsdragning, så uppmärksam på ledningarna och områden anslutning. Om du märker mycket smuts på sensorn eller korrosion i ledningarna, byt den nödvändiga komponenten omedelbart.
Byt

Byta en temperatursensor är enkelt och tar bara cirka 10 minuter. Pop din huva och koppla loss minuskabeln från batteriet. Lokalisera sensorn. När du har hittat givaren, ta bort kablarna från den. Använd en skruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller sensorn på plats. Ta bort sensorn och ersätta det med ett nytt. Skruva den nya sensorn på plats och sätt tillbaka kablarna till den. Anslut den negativa batterikabeln till batteriet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131008.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.