Hur man korrekt Kontrollera Hub Bearings

När du kryssar väg vid medelhöga till höga hastigheter, kan du märka en irriterande vibrationer eller skakningar från dina hjul. Vibrationerna kan orsakas av lösa eller slitna nav lager, och om inte fast, kan leda till allvarliga problem med hjul, för att inte nämna att orsaka en allvarlig olycka. För att kunna kontrollera nav lager för tecken på skador, vidta lämpliga säkerhetsåtgärder genom att korrekt ställa upp golvet jack. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen på en plan yta borta från trafik och stäng av motorn. Engagera nödbromsen och chock bakhjulen.
2

Lyft den främre delen av fordonet med hjälp av en domkraft. Kolla din instruktionsbok för att se var att positionera den. Mest sen modell fordon har en slits på ramen bakom framhjulet, nära dörren. Pumpa domkraften tills hjulen är tre eller fyra inches från marken.
3

Kontrollera förflyttning av navet lagren genom att hålla däcket stadigt med båda händerna. Placera en hand på varje sida och skaka hjulet framåt och bakåt. Känn för någon glidning rörelse av hjulet. Om en hjullagerenhet är säker, bör ratten inte ha överdrivna rörelser. Om det finns, kan du behöva byta nav kullager.
4

Rotera däcket genom att snurra med den händerna. Lyssna för friktion tongångar mellan hjul och nav kullager. Om rotationen verkar grov eller skakig, kan navet vara ojämn och kommer att behöva bytas ut. När du är klar kontrollerar navet lagren på ena sidan, sänker bilen och upprepa processen för den andra sidan.
5

Upprepa ovanstående procedur för de övriga hjulen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131007.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.