Hur man testar en Sensor Air Cleaner

Den "Check Engine" tänds när det finns ett problem med en luftrenare sensor. Kontroll av OBD-koder kommer att avslöja om sensorn inte fungerar, men kommer inte att avslöja vad som går fel med det. Det är enkelt att testa en sensor luftrenare, mer allmänt kallas en Mass Air Flow (MAF) sensor. Det svåraste för många hem mekaniker är få tag på bilens servicemanual, vilket är ett krav för att testa sensorn. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Flathead skruvmejsel (om det behövs) katalog Multimeter
Hårtork
Fordon servicemanual
MAF renare (om så önskas)
Show Fler Instruktioner
1

Tillträde luftrenaren sensorn genom att ta bort luftfiltret locket efter att säkerställa att motorn är kall nog att arbeta runt. Använd en hylsa inställd för att ta bort bultarna och dra bort locket. Vissa fordon har sensorn satt utanför filterhuset men ansluten med en slang. Lossa skruven slangklämman med en skruvmejsel och dra slangen från sensorn bostäder.
2

Koppla bort sensorn från fordonets elektriska sele. Tryck in flikarna på sidan av den anslutande koppla in och dra selen änden av pluggen ur sensorn.
3

Slå på multimeter och ställ den att läsa Ohm. Kontrollera att de två sonderna är ordentligt ansluten till mätaren.
4

Håll spetsen av en sond till en av de kontaktpunkter inuti sensorkontakt och vidrör den andra sonden till den andra kontaktpunkten. Låt inte det sönder touch. Gör en anteckning i Ohm nivån på mätaren - det är den kalla behandlingen för sensorn. Ta sonderna.
5

Slå på hårtorken och använda den för att värma kontaktpunkterna i sensorkontakten i 3 minuter. Vrid hårtorken av.
6

Håll spetsen av en sond till en av kontaktpunkterna inuti sensorkontakt och röra den andra sonden till den andra kontaktpunkten. Låt inte det sönder touch. Gör en anteckning i Ohm nivån på mätaren - det är den varma läsning för sensorn. Ta sonderna.
7

Jämför avläsningarna under provningarna vad en väl fungerande luftrenare sensor borde läsa för fordonet i fordonets servicemanual.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130974.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.