Hur kalibrerar jag en mätare Tire Air?

Att upprätthålla en lämplig nivå av lufttryck i däcken på en bil är betydligt viktigare för säkerheten för passagerarna. Felaktig däcktryck kan leda till obalans och blowouts. Använd en lufttrycksmätare att säkerställa att däcken har rätt lufttryck. En lufttrycksmätare mäter lufttrycket i ett däck. För att säkerställa att däck mätare ger dig en korrekt behandling, kalibrera lufttrycksmätare före användning. Du kommer att behöva en annan person att hjälpa dig kalibrera lufttrycksmätare. Saker du behöver
Transparent slang, 25 meter lång
Måttband
Marker
hink vatten
Funnel
Visa fler instruktioner
1 < p> Avslöja slangen och sträcka ut det på marken, se till att ångra eventuella veck.
2

Utöka måttband bredvid slangen.
3

Rita en horisontell linje på slangen med en markör på varje meter ledare. Gör de linjer i den 10 meter långa, 20 meter och 25 meter punkter mörkare än resten
4

Bär en hink med vatten, en tratt och slangen till toppen av en 25. - stor byggnad. Har en annan person som står längst ner i byggnaden, håller lufttrycksmätare.
5

Håll i änden av slangen med 25-meters märket och försiktigt släppa den andra änden av slangen till marken. Har den andra personen ta tag i änden av slangen och fäst lufttrycksmätare.
6

Räta ut slangen så mycket du kan, lämnar inga veck.
7

Insert tratten i änden av slangen och långsamt fylla slangen med vatten till 1-meters märket.
8

Har personen på marken läsa lufttrycksmätare. Det borde stå 1.4233 pounds per kvadrattum (PSI). Om den inte läser 1,4233 PSI, har personen på marken justera kalibreringen på lufttrycksmätare tills den läser 1,4233 PSI. Kalibrera lufttrycksmätare genom att följa tillverkarens anvisningar, många modeller kräver att du vrider ratten i toppen av mätaren tills avläsningen är korrekt. När mätaren läser noggrant, fortsätta kalibreringen.
9

långsamt fylla slangen med vatten till 10-meters märket. Har personen på marken läsa däck spårvidd, vilket borde läsa 14.2 PSI. Om den inte läser 14.2 PSI, har personen på marken justera kalibreringen av lufttrycksmätare tills den läser noggrant.
10

långsamt fylla slangen med vatten till 20-meters märket. Har personen på marken läsa däck spårvidd, vilket borde läsa 28.4 PSI. Om den inte läser 28.4 PSI, har personen på marken justera kalibreringen av lufttrycksmätare tills den läser noggrant.
11

långsamt fylla slangen med vatten till 25-meters märket. Har personen på marken läsa lufttrycksmätare en sista gång. Mätningen ska läsa 35.5 PSI. Om den inte gör det, har den personen på marken justera kalibreringen av lufttrycksmätare tills den läser noggrant. Vid det här laget bör lufttrycksmätare vara rätt kalibrerad. Om lufttrycksmätare inte kan kalibreras till korrekt behandling, är mätaren troligtvis felaktig.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130972.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.