Felsökning av en 2004 Chevy Trailblazer

Trailblazer är en medelstor sport-utility vehicle (SUV) produceras och designad av General Motors från 2002 till 2008. Det såldes under Chevrolet (Chevy) varumärke och som erbjuds med valet av flera olika motorkonfigurationer. En av orsakerna till Trailblazer är relativt kort produktionscykel var att det var utsatt för ett antal problem och frågor tillförlitlighet. Ägare ofta rapporterats problem med elsystemet, inredningsdetaljer objekt, och luftkonditioneringssystem enligt CarComplaints.com. Saker du behöver
Sax
eltejp
sidavbitare
lödning pistol
Skruvmejsel
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1 < p> Kontrollera de elektriska anslutningarna på din Trailblazer för slitna, skadade, eller frånkopplad trådar om du misstänker problem med Trailblazer elsystem. Om du vet vilka specifika elektronik på din Trailblazer är fel, kontakta ledningar guide i instruktionsboken för att avgöra var kablarna för denna specifika uppgift är belägna. Om du har möjlighet att hitta en skadad kabel klipp tråden på mitten med sax, skala elektrisk avskärmning av båda ändarna av kabeln, skarva den utsatta ledningar tillsammans, löda detta sammanhang, och linda den exponerade ledningar i eltejp.
Sida 2

bort mätaren klustret från instrumentpanelen genom att ta bort all bindväv hårdvara med en skruvmejsel och en skiftnyckel om du har problem med Trailblazer s mätare. Dra mätaren klustret mot dig försiktigt tills du har möjlighet att se de plast ledningar kontakter som ansluts mätaren klustret till bilens elsystem. Se till att dessa kontakter är fullt anslutna till mätaren klustret och inte lös eller skadad på något sätt. Lösa gauge cluster pluggar kan orsaka mätare som hastighetsmätaren slutar att fungera.
3

Öppna huven och fäst den i upprätt läge när Trailblazer inte är igång om du har svårt med Trailblazer luftkonditioneringssystem. Leta luftkonditioneringen (konsultera din instruktionsbok om hjälp, eftersom A /Cs läge varierar beroende på vilken motor Trailblazer har) och långsamt köra händerna över alla remmar och slangar. Luftkonditioneringen på Trailblazer är benägna att misslyckas, och de vanligaste orsakerna till luftkonditioneringen misslyckande är skadade eller lösa remmar eller slangar. Det är möjligt att fastställa eller ersätta dessa objekt själv, men även att lokalisera källan till problemet kommer att göra en resa till mekaniker billigare, eftersom det kommer att eliminera behovet av diagnostiska test.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130963.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.