Hur kontrollerar jag Hjullager på en 2001 Monte Carlo?

Även vanligtvis tas för givet tills ett problem uppstår, hjullagren på en Monte Carlo är viktiga komponenter i suspension. Hjulet lagret ligger på spindeln av navet och säkerställer att hjulet rullar fritt och stannar i korrekt orientering. Även lagren är tätade från smuts och förpackas i lagerfett, över tid de kan bli förorenat och slits ut. Om du misstänker att lagren i din Monte Carlo är slitna, skall de bytas ut. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera kraftplatta. Skjut en domkraft under hörnet av bilen nära hjulet. Lyft bilen tills hjulet stöds helt i luften. Placera en hand på toppen av däcket och den andra handen på botten av däcket. Tryck så hårt du kan på däcket i en fram och tillbakagående rörelse. Om hjulet rör sig på den vertikala axeln, kan hjullagren bäras.
2

Lyssna efter ljud från hjullagret. Slitna eller dåliga hjullager brukar göra någon typ av buller när fordonet körs. Oljud från dåliga hjullager kan inkludera gnugga ljud, rosslande, klickande eller mal, beroende på hur slitna lagret är. Ljudet kan bli värre när bilen körs runt ett hörn på grund av de extra krafter kanaliseras till hjullagret.
3

Se hur styrning och handhavande känns. Eftersom hjulen stöds delvis av hjullager, kan en dålig bäring ha en inverkan på hur bilen körs. Dåliga lager kan manifesteras i svåra styrning och en oprecis känsla i allmänhet från suspensionen. Detta kommer att bli mer märkbar genom styrning än det kommer att vara från baksidan av bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130956.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.