Felsökning ett oljeläckage Från en ventilkåpa

The ventilkåpan på en motor är den metall del som är bultad till toppen av ventilen tåget. Som olja cirkuleras genom motorn, smörjer det ventilen tåget under ventillocket. En ventil skydd är avsett att tas bort för att tillåta åtkomst till de mekaniska komponenterna på undersidan av locket. Packningarna som tätar locket (eller täcker) till motorn är en vanlig källa till oljeläckage. En läckande ventil packning kan skapa en oljig röran i motorrummet och orsaka att motorn rök som oljan läcker ut och bränner av på motorn. Felsök din ventilkåpan att lokalisera problemet. Saker du behöver
avfettning
Rags
Stålborste Cleaner Review Steam (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och stäng av motorn. Inspektera runt ventilkåpan. En läckande lock brukar sippra runt kanterna på locket där det passar ihop med motorn. Men bara för att det finns olja runt ventilkåpan betyder inte nödvändigtvis att läckan har sitt ursprung där.
2

Ångtvätta eller tvätta motorn. Om motorn är mycket smutsig, kommer det göra det svårt att peka ut den exakta källan till läckan. Genom noggrann tvättning av motorn, kommer ny olja att bli mycket lättare att se. Använd en ångtvätt för att tvätta motorn. Du kan också använda avfettningsmedel och en stålborste för att skrubba runt ventilkåpor, ägnar stor uppmärksamhet åt kanterna på locket. Torka den med rena trasor.
3

Kör fordonet att ta upp motorn till driftstemperatur. Detta kommer att skicka ny olja till läckande packningar och gör att du kan se källan av oljan. Inspektera noggrant motorn medan den fortfarande är igång. Titta runt kanterna på ventilkåpan liksom de bultar som håller kåpan på plats. Dessa skruvar har ofta gummibrickor som kan läcka olja.
4

Byt packningen ventilkåpan om du upptäcker en läcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130954.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.