Varför du måste sätta en bil i parken man startar den ?

Att starta en bil , måste bilens växel placeras i " Park " eller " neutralt" läge . Detta innebär att om bilen är satt i " Park " i en automatisk eller manuell bil , kommer bilen inte startar , oavsett hur hårt du vrider nyckeln i tändningslåset . Elsystem

elsystemet , även känt som ett startsystem , består av ett batteri som transporterar en liten ström genom neutral säkerhetsbrytare till startreläet . Startreläet sänder en hög ström genom batterikablarna till motorn , startar bilen .
Neutral Safety Switch

neutral säkerhetsbrytare på en automatisk växellåda kommer blockera strömmen till startmotorn när bilen inte är i " Park " eller " Neutral " redskap . I en vanlig växellåda , är inkopplad på kopplingspedalen för att förhindra att startmotorn från överföring av strömmen om kopplingspedalen är nedtryckt .
Tändningslås
< p > tändningslåset är växeln som accepterar nyckeln . När nyckeln vrids i tändningen , levererar tändningslåset strömmen till tändningskretsen och startmotor , upplåsning av ratt och växelreglage . Att vrida om nyckeln hela vägen har växel vara i " Park " eller " Neutral ".

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130930.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.