Feldiagnos för en platt Bilbatteri

Bilbatterier kan gå platt, eller dött, när som helst och oavsett anledning. Innan du är kvar strandsatta med en bil som inte startar, ta del av några försiktighetsåtgärder man kan vidta för att undvika ett dött bilbatteri. Felaktig Generator

när bilen är igång, generatorn laddar bilens batteri. Om generatorn inte fungerar eller har misslyckats, kommer bilens ljus, radio och annan elektronik dränera el från batteriet. Ett enkelt sätt att testa din generator är att starta din bil på natten, slå på strålkastarna, och trampa på gasen. Eftersom motorn snabbar upp, bör dina strålkastare få ljusare. Om detta är fallet, är generatorn fungerar. Om du märker bilens strålkastare är svagt, och att de inte ökar i ljusstyrka med motorn vända, kan generatorn vara trasig eller inte fungerar.
Temperatur

bor i ett kallt väder klimat? Kallt väder kan förkorta livslängden för en bils batteri helt enkelt eftersom den kemiska reaktionen i batteriet som behövs för att ge el till fordonet hindras av svalare temperaturer. När fordonet har tillverkats, ingick det sannolikt ett isolerande hölje för att skydda batteriet från extrema temperaturer. Ofta mekanik och gör-det-själv-mekanik kassera den här jackan, lämnar bilbatteri känslig för kyla.
Användning av elektriska tillbehör

Du lämnar din strålkastare eller din inredning lampor på natten medan bilens motor är avstängd och du kommer ut på morgonen till en bil som inte startar. Det har hänt nästan alla och lösningen är enkel: se till att du stänger av alla bilens elektriska tillbehör innan du stänger av motorn

Car
Anfrätt Terminals. batterier är ventilerade, vilket svavelsyra ånga fly. Mängden ånga flyr vanligen nominellt, men med tiden syraångan kan reagera med batteripolerna, vilket orsakar en blå eller vita kristaller uppbyggd. Kristallen uppbyggd leder inte elektricitet, minskar generatorns förmåga att ladda batteriet. Lossa och ta bort varje batteri kabel med en skiftnyckel, sedan ta bort uppbyggd med en stålborste. Sätt tillbaka och dra åt batterikablarna.
Felaktig Voltage Regulator

bilens spänningsregulator hjälper till att ge spänning för att driva fordonets tillbehör och ladda batteriet när motorn är igång. Med tiden kan en defekt spänningsregulator leda till ett dött batteri.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130926.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.