Steg-för-steg Instructons om hur man målar en bil

Så du har bestämt att din bil behöver en ny lack och du är den typen av person som tror att saker bara blir som du vill ha dem när du göra det själv? Om svaret är "ja" då du kommer definitivt vill lära sig att måla en bil. Måla en bil själv kan vara billigare än att ha det professionellt gjort men innebär en hel del tid, tålamod, förberedelse och engagemang. Om du är villig att investera alla dessa element i ett projekt sedan läsa vidare. Saker du behöver
Stor skruvmejsel
enda kant rakblad
80 grit aluminiumoxid slippapper
1200 grit vått och torrt papper
Bondo glasrutor och plats kitt
fuktiga trasor
Maskeringstejp
tidningen
Dust ark
Grundstrykning måla
Paint (valfri färg) katalog bensolbeständig lack
Goggles
Dammask
Visa mer instruktioner
Förberedelser
1

Leta någon plastisk formning fäst på sidan av bilen och ta bort den genom att använda din platt skruvmejsel för att bända loss. När du får lite köp under listen hittar du att det kan tas bort för hand.
2

Använd rakblad att få bort häftmassa som har kvar på bilen där du har tagit bort plast gjutning. Tryck på kniven så att den är så platt som möjligt till ytan och dra den bort limmet. Det spelar ingen roll för mycket på denna punkt om du lägger några mindre repor på ytan. Addera 3

Ta bort alla pinstriping att tillverkaren har satt på bilen med ditt rakblad och dra det under pinstriping.
4

Slipa hela ytan av bilen som du tänker måla med aluminiumoxid slippapper tills du är kvar med en slät blek ut ytan.

5

Använd Bondo spackel för att täcka upp eventuella nedskärningar eller skrubbsår som har orsakats i steg 4. När Bondo spackel har torkat, släta ner en gång med hjälp av aluminiumoxid slippapper.
6

Torka ytan med en fuktig trasa.
7

Täck alla delar av bilen som du inte tänker måla. Använd maskeringstejp för handtagen, antenn, wing-speglar och strålkastare, tidningen för att täcka fönstren och damm ark för att täcka hjulen och andra känsliga områden i bilen.
8

Ansök minst tre beläggningar av grundfärg, vilket gör att 15-minuters intervall mellan varje skikt tills ytan området har helt täckt. Detta kommer att ge ett bra underlag för att färgen ska hålla på och kommer också att rensa upp eventuella kvarvarande repor kvar från beredningsprocessen.
9

Måla bilen med önskad typ och färg på färg. Om du använder sprayfärg sedan se till att skaka burken kraftigt i två minuter före användning för att säkerställa att färgen blandas grundligt. Applicera minst tre skikt, låt 15-minuters intervall mellan varje skikt tills ytan har täckts. Låt färgen torka enligt anvisningar från tillverkarens anvisningar.
10

Applicera två lager av bensin-resistent lack, vilket gör att 15-minuters intervall mellan varje lager.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130908.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.