G200Z Engine Tune Specifikationer

Den Isuzu G200Z Motorn blev först tillgänglig i 1981, och upphörde 1985. Det var vanligast i Isuzu Trooper och Chevrolet LUV pickup. Den G200Z hade ett deplacement på 1949 kubik-centimeter och en cylinderdiameter och slaglängd på 3,4 med 3,2 inches. Ström bedömdes och annonseras på 82 hästkrafter vid 4600 rpm och 101 ft-lbs. vridmoment vid 3000 rpm Olja och oljefilter

G200Z olja ska bytas en gång varje 3000 miles, eller sex månader för att maximera motorns effektivitet. Lyft den främre änden av fordonet från marken med medföljande uttaget för att komma åt motorns oljebad. Placera behållaren olja återvinning under oljetråget, som ligger på undersidan av motorblocket. Ta av oljelocket och oljestickan i oljebad. Ta bort olja pan avtappningspluggen att släppa den gamla oljan. Byt avtappningspluggen. Dra det gamla oljefiltret ur sin plats genom att vrida moturs med nödvändig nyckel storlek. Ta långsamt för att undvika några större oljeutsläpp. Placera den nya oljefiltret på plats, och hand-skruven medurs tills den sitter. Byt ut oljestickan och tillsätt fyra liter motorolja till motorns oljebad. Stäng av motorn och kontrollera oljenivå genom att ta bort oljestickan. Lägg mer motorolja vid behov. Addera Luftfilter

Byte av luftfilter är snabb, men ändå oerhört viktigt för hur G200Z svarar. Ansvarig för luftflödet, kommer ett rent luftfilter säkerställa en sund och mer långvarig motor. Eftermarknad filter tillverkare erbjuder wire-mesh utformade filter för ökad livslängd och extra prestanda. För filterbyte, snäppa loss filtret och ta bort fallet att exponera det gamla filtret inuti. Lossa den anslutande Uppgiftslämnaren hårdvara och avlägsna långsamt. Innan du installerar det nya filtret, rengör smuts och skräp som har fallit in i insugningsröret eller omgivningen. Sänk det nya filtret på plats och dra åt med den medföljande hårdvaran. Placera filtret lock på plats och säkra med lås.
Förgasare

Isuzu G200Z använder en förgasare för att övervaka bränsle och luft blandningen i motorn . För att säkerställa maximal operativa nivåerna, är det viktigt att underhålla systemet. Avlägsna lådan luftfiltret och ansluta hårdvara för att komma åt G200Z s förgasaren. Den bränsleblandningen skruven ligger i den främre delen av förgasaren, och kan anpassas till justera tomgångsvarvtalet hos motorn. Vrid skruvarna medurs för att luta blandningen och moturs för att Richen. Starta motorn på bilen och övervaka tomgång i ca fem minuter. Tomgång bör ligga mellan 950 och 1100 rpm. Justera förgasaren därefter.
Tändstift och Wires

Tändsystemet är ansvarig för både start av motorn och hålla den igång på en jämn nivå. Tändstiftar och ledningar ska bytas var tre till fyra år, men bör också kontrolleras regelbundet för tecken på skador eller korrosion. Dra ur bagageutrymmet på varje tråd för att koppla ur tändstiften, och ersätta varje komponent i taget. Vänd varje tändstift moturs med en skiftnyckel för att ta bort. Montera de nya tändstiften för hand, vrida medurs för att dra åt. Korrekt elektrodavstånd för G200Z är 0,040 inches. Dra bagageutrymmet på motsvarande tråd tillbaka över boot att slutföra. Upprepa processen för varje tändstift och tråd kombination.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130907.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.