Hur får man en Precision Alignment

Hjulinställning är en viktig faktor för korrekt bil kontroll och däckslitage. Felaktig justering kan orsaka din bil att dra åt ena eller andra sidan, orsaka förlust av kontroll i svängar och på ojämna ytor, och kan förkorta livslängden på dina däck betydligt. När däcken på vänster sida drar ett sätt och däcken på höger sida dra en annan, är resultatet inte positivt. En precision hjulinställning kan eliminera alla dessa frågor genom att ställa saker rakt. Instruktioner
1

avgöra om du har en justering problem genom att övervaka bilens prestanda på vägen. Om bilen drar åt ena sidan i hög hastighet, gör skrikande ljud när du svänger eller inte kommer att hålla en rak kurs utan händer på ratten, kan du kräva en precision inriktning. Däckets slitbana slitage kan också ge berätta tale tecken på en dålig anpassning. Om ett däck slits mer på något sätt eller plats än resten, det finns ett problem med din bils rida.
2

Kontrollera att det inte finns några andra orsaker till bilens prestandaproblem genom att se till däcken har rätt tryck eller inspektion för böjda fälgar, utfärdar broms, eller spela i din ratt. En böjd ram eller chassi kan också vara orsaken till sådana frågor och kan bero på vissa typer av olyckor. Om inget av dessa problem existerar, är frågan sannolikt dåligt hjul.
3

Ta din bil till en lokal licensierad mekaniker. Din mekaniker kommer att ha två eller fyra system hjulinställning som mäter lutningen på hjulen från topp till botten och från framsidan till baksidan. När mätt, kan justeringar göras med en speciell tryck rack som din mekaniker kommer att ha i butiken. De flesta moderna justering maskiner har lasermätning och precision kapacitet anpassning för att säkerställa ett nära perfekt anpassning. Fråga din mekaniker om han eller hon har verktygen för en exakt inställning. Om inte, bör du kunna hitta någon som gör.
4

Kör bilen och kontrollera att de frågor du hade innan justeringen. Fortsätta att övervaka ditt däckslitage och alla andra indikatorer för framtida anpassningen frågor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130887.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.