Hur man byter en Termostatisk radiatorventil

Den termostatiska radiatorventil, även kallad termostatventil, är placerad vid den motsatta änden av den övre värmeelementet slangen från kylaren. Termostaten Ventilen sitter under termostathuset i slutet av slangen och kan nås genom att lossa två skruvar för att ta bort höljet från motorblocket. Byta termostatiska radiatorventiler är ett jobb du kan göra i ungefär en timme, vilket sparar pengar på arbetskostnader genom att göra så. Saker du behöver
dräneringskärlet
Tänger
Hylsnyckelsats
Liten platt skruvmejsel
SPACKEL
Packning tätningsmedel
Kylvätska
Vatten

Visa mer instruktioner
1

Parkera fordonet på plant underlag och stäng av motorn. Låt motorn svalna helt. Placera ett uppsamlingskärl på marken under dräneringsventil i botten av radiatorn. Ta bort kylarlocket från toppen av radiatorn och ställ den åt sidan.
2

Öppna dräneringsventil i botten av kylaren med en tång och låt kylarvätska rinna ut helt i tråget. Följ övre kylarslangen till där den ansluter till motorn. Lokalisera termostathuset vid slutet av den övre kylarslangen.
3

Lossa de två skruvarna som håller fast termostathuset till motorn, med hjälp av en hylsnyckel. Flytta höljet och slangen ur vägen. Lyft termostatventil av motorn med en liten platt skruvmejsel och kassera ventilen.
4

Ta bort eventuellt kvarvarande packningen skräp från runt termostathuset och på motorblocket där ventilen sitter, använder en spackelspade. Var noga med att inte slå någon packning material i motorblocket.
5

Lägg ett tunt lager av packningen tätningsmedel runt ansiktet av termostathuset. Ställ den nya packningen över ansiktet av huset på tätningsmedlet. Sätt den nya termostaten ventilen över hålet på motorblocket. Sätt tillbaka termostathuset till motorn, över den nya termostaten med bultar.
6

Stäng dräneringsventil i botten av kylaren. Fyll kylaren med en blandning av halv kylvätska och hälften vatten. Fäst kylarlocket till toppen av radiatorn.
7

Avlägsna tråget från under bilen. Släng kylvätskan på din lokala återvinningsstation eller fordonsindustrin leverans butik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130883.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.