Hur man stämmer en Dodge 440

Dodge 440 motorn var en upphöjd blocket konstruktion av motorer byggda med hög hästkrafter och siffror vridmoment. Finns i fordon såsom Dodge Challenger och Plymouth Barracuda, var det 440 som produceras från 1966 till 1978. Denna fyra fat kraftpaket var marknadsförs som en mycket kapabel big-block motor, presterar bra under låg-, mellan-och hög-hastighet acceleration. Dodge 440 byggdes för prestanda och hållbarhet snarare än bränsleeffektivitet, och flera tune-up rutiner kan hålla denna klassiska motor som arbetar under liknande-nya villkor. Saker du behöver
Eftermarknad luftfilter
Tändstift
Tändstift trådar
skruvmejsel
Wrench in
Visa fler instruktioner
Förgasare Tuning

1

Öppna huven på din bil. Leta luftfilterboxen ovanpå motorblocket.
2

Avlägsna filtret och ansluter hårdvaran för att komma åt 440 s förgasaren.
3

Turn blandningens skruvarna på förgasaren medurs för att luta den bränsle-och luftblandningen. Vrid blandning motsols för att berika bränsle och luftblandningen.
4

Placera filtret rutan tillbaka på toppen av förgasaren och fäst med tillgänglig hårdvara.
5

Start motorn och ta del av tomgångsvarvtalet sortiment. Dodge 440 tomgång mellan 750 och 900 rpm.
Sportluftfilter
6

Lossa vingmuttern som håller luftfiltret rutan tillsammans och lyft upp för att exponera filtrera. Byt filtret lager luften med en wire-mesh aluminium filter för att öka både prestanda och en del liv. K & N, grönt och AFE Kraft gör alla jämförbara filterbytena för Dodge 440 motorn.
7

Lyft luftfiltret från rutan långsamt för att minimera hur mycket damm och skräp från filtret faller in i motorn. En ren intag området är lika viktigt som ett rent filter.
8

Rengör området i och runt luftfilterboxen.
9

Sänk nya luftfiltret på position. Det nya filtret kommer att passa precis som den gamla.
10

Byt filtret lock och skruva vingmuttrarna på plats för att säkra.
Tändstift och ledningar
11

Inspektera tändstiften och sladdar för uppenbara tecken på fysiska skador. Korrosion, väta, överhettning och missfärgning av dessa delar indikerar en ersättare behövs. Tändstiftar och ledningar bör bytas ungefär en gång vart tredje år.
12

Dra kablarna på boot att ta bort från varje tändstift. Ta bort den skadade gnista
13

pluggar med nödvändiga skiftnyckel. Vrid moturs. Ersätt varje tändstiftet och motsvarande tråd ett i taget för att undvika förvirring.
14

Installera de nya tändstift för hand. Vrid medurs och ställ in gnistgapet på 0,035 inches För korrekt bränning specifikationerna.
15

Dra bagageutrymmet på nytt tändstift tråd över tändstiftet och anslutningspunkt på fördelarlocket. Upprepa processen för varje tändstift och tråd kombination som behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130877.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.