Felsökning av en Mazda Miata 1990

Mazda Miata är en stor liten roadster men även det kan bryta ner ibland. Tack och lov för Mazda Miata levereras med ett fel-kodsystem som kan läsas av en on-board diagnostik läsare, också känd som en OBD-läsare. Detta verktyg kan diagnostisera problemet och visa en specifik kod för denna fråga. Du kan sedan leta upp koden och avgöra om du kan lösa problemet själv eller om du är bättre att ta Miata till en mekaniker. Saker du behöver
OBD-kodläsare
Visa fler instruktioner
1

Sälj bil är i parken och dra i nödbromsen upp. Om bilen är körbar, sedan köra den till ett område som är utanför på gatan först innan den placeras i parken. Stäng av bilen och ta ut nycklarna ur tändningen. Titta under rattstången för den diagnostiska porten. Det kommer att vara nära märkplåten på vänster sida av förarsidan.
2

Ta en OBD läsare kontakten och skjut den för hand i den diagnostiska porten under rattstången. Om din OBD läsare kräver att bilen är på vrid sedan nyckeln i tändningslåset halvvägs till elkraft läget, men inte hela vägen till starta motorn. Läsaren kommer att visa koderna en efter en på de flesta OBD läsare. Använd pilarna för att bläddra igenom. Om du har en högre slutet enhet med en större LCD-skärm så kommer det att visa alla koder på skärmen.
3

Kopiera koderna ner på ett papper eller på en bärbar dator, och se till att inte skriver fel. En enda felaktig bokstav kan kasta dig helt. Jämför koderna till Mazda koden databas eller från en Mazda kod bok. Skriv ner de problem och jämföra dem med de problem du upplever med Miata. Om de är lika, så det problemet har rätt troubleshooted. Om inte, så kan det finnas elektriska problem. Om det diagnostiska systemet sviktar, då behöver du en professionell mekaniker att titta på det, företrädesvis en Mazda-certifierad en.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130846.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.