Hur du ändrar en topplockspackning på en Acura Integra 94 LS

Oavsett om du har en trasig topplockspackning på grund av en överhettad motor, en felaktigt installerad packning eller slitna bultar, som ersätter det i en 1994 Acura Integra med en 1,8-liters motor kräver du att avlägsna det mesta av de delar som är belägna i närheten av motorn. Den topplockspackning lies inklämd mellan cylinderhuvudet och motorblocket. Försäkra att du har tillräckligt med tid att avsätta för jobbet, eftersom det är en process som inte bör avslutas i en hast. Saker du behöver
dräneringskärlet
spärrnyckel Foton och uttag
Skruvmejsel
Kylvätska
Ny topplockspackning
Nya bultar
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera bilen för att se till att det är svalt under huven. Koppla bort kablarna från den negativa batteri till batteripolen. Glid en ren tråget under kylaren avtappningspluggen så att kylvätskan att tömma ur kylsystemet. Töm motoroljan i en annan ren tråget. Avlasta trycket bränslesystemet.
2

Skriv namnet på en etikett och tagga varje komponent som ligger nära den övre delen av motorn. Upplåsning, ta bort eller glida av banden, fästbultar, församlingar och andra övre motorkomponenter bil: motorhuvar, intag luftkanal, farthållare kabel, accelerator, tillbehör drivremmar, tändstift, servopump och distributör. Använd en skiftnyckel för att ta bort bultarna och ett uttag för att ta bort klackarna
3

Separata slangar:. Bromsservon vakuumslangen, bypass slang, värmare slang, övre kylarslangen, nedre kylarslangen, . utsläpp genom avdunstning eller "EVAP" kapseln rör och intag luftförbiledningsventil tube
4

lossa de elektriska kontakterna inklusive: insugsluftens temperatursensor kontakt, trottelpositionsgivarens, tomgång luftstyrventil kontakt, grenrör absolut tryck sensor-anslutning, kylarfläkt switch kontakt, kylvätsketemperatur sensor, vevaxel lägesindikering anslutning, avgasåterföringsventil kontakt och motorns oljetrycksbrytaren anslutning.
5

Placera motorn till övre dödpunkt eller topp TDC genom att rada upp kamaxelhjulet med vevaxeln varumärkena. Halka av kamrem och ta bort kamaxelns remskiva.
6

Vänd varje cylinderhuvud bultar med en skiftnyckel moturs göra en tredje sväng i omvänd ordning för åtdragningssekvensen. Till exempel, en Integra med en 1,8-liters, B18B1 motor övre nivå bult nummer är 8, 4, 2, 6 och 10. Den lägre nivån bult nummer är 7, 3, 1, 5 och 9. Remover topplocket och ta av öppningen olja kontroll.
7

Rengör ytan på topplocket, bulthål och packningen parning yta. Leta efter förslitning såsom läckage, hack eller bucklor. Smörj bultarna och trådar bult för topplocket. Placera den nya topplockspackningen på motorblocket och att den passar in med de vägledande styrpinnarna. Sänk cylinderhuvudet i läge. Se till att motorn är TDC.
8

Vridmoment topplockets bultar i en tvåstegsprocess enligt åtdragningssekvensen. Torque till 22 foot-pounds och därefter 63 foot-pounds.
9

Byt ut komponenterna tillbaka på Acura Legend i omvänd ordning och observera varje etikett för att kontrollera vilken del du installerar. Installera och anslut kåpan kamrem, avgasrör, insugningsrör, tändstift, vevaxelremskiva, accelerator och distributör.
10

Fyll kylvätska i kylsystemet. Placera ny motorolja i motorn. Anslut batteriet. Starta bilen och kör i ca fem minuter. Titta på bilen efter läckor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130843.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.