Hur räkna ut hur mycket luft strömmar genom en gasmotor

En förbränningsmotor är ett precisionsinstrument som blandar en exakt mängd luft med en exakt mängd av blyfri bensin i en cylinder. När dessa kombinerade element komprimeras av kolven de exploderar, och driva din bil genom att vrida på vevaxeln. Om luftflödet in i motorn är mindre än optimal, kommer effektiviteten i din motor lider, och din gas körsträcka kommer doppa liksom. Eftersom ingen vill spendera mer på gas för sin bil än de måste, övervaka din motor luftflöde är en nödvändig del av motorn upp-håll. Instruktioner
1

Hitta kubik-tums förskjutning av din motor. Om du är osäker, använd bilens VIN eller chassinumret att förvärva specifikationerna för din motor från din bilåterförsäljare.
2

Beräkna eller ta reda på hastigheten på din motor i rpm (varv per minut ). Din motorns varvtal kan variera kraftigt och beror på om motorn går på tomgång i en parkeringsplats eller fortkörning längs en motorväg. De är en funktion av förhållandet mellan kuggkransen och drev din däckstorlek, och aktuell hastighet i miles per timme. Addera 3

Beräkna eller ta reda på den volymetriska effektiviteten i din motor med jämföra din faktiska hastighet volymflöde till motorns teoretiska volymflödet. Den faktiska volumetriska flödeshastigheten är en funktion av tre mätningar: motorvarvtal (varv per minut), massflöde luft takt, och inloppsluftens temperatur. Eftersom två av dessa tre mätningar kräver speciell utrustning såsom övervakning sensorer och programvara, kan du behöva ta bilen till en mekaniker för att bestämma den volymetriska effektiviteten i din motor.
4

Multiplicera din motor kubisk -tums förskjutning genom motorvarvtalet, och sedan igen av den volumetriska effektiviteten. Dela den siffran med 3456 för att hitta hur mycket luft som strömmar genom din gasmotor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130836.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.