Hur vill kolla en Alloy Wheel

Legeringar är populära eftermarknaden alternativ till stålfälgar. Stålfälgar normalt monteras på de flesta serietillverkade fordon eftersom de är mer motståndskraftig. Men lättmetallfälgar föredras av många bil entusiaster på grund av sin överlägsna estetiskt tilltalande och utbudet av olika storlekar där de finns tillgängliga. För att bevara integriteten hos en legering hjul, är det nödvändigt att genomföra en rad inspektioner på en regelbunden basis. Saker du behöver
hjulmutternyckel
Locking hjulmutter adapter
Momentnyckel
Lättmetallfälg renare
varmt tvålvatten
Wax Polish
slippapper filler
Body
Hjul silver
Visa fler instruktioner
1

Genomföra en gång i veckan kontroll för att säkerställa alla lättmetallfälgar förblir korrekt monterade. Kontrollera att hjulbultarna ordentligt säkrade med rätt moment. Leta efter tecken på åverkan på eventuella låsbara hjulmuttrar. Tyvärr kan lättmetallfälgar fungera som en magnet för tjuvar, och många av dem är skickliga på att arbeta sig igenom säkerheten beslag. Byt alltid skadade låsbara hjulmuttrar och överväga en säkrare natten parkering plats om bevis för manipulering kvarstår.
2

regelbundet tvätta dina fälgar att avlägsna alla spår av smuts, salt och trafikfilm. Applicera ett lager vax polish dina lättmetallfälgar på veckobasis. Detta ger en ogenomtränglig barriär som är resistent mot förändrade väderförhållanden och kommer att stöta bort många av de ämnen som kastades från vägarna under daglig användning. Använd alltid en rekommenderad renare lättmetallfälg som en förtvätt före sköljning hjulen med varmt tvålvatten.
3

Inspektera fälgar av dina lättmetallfälgar på veckobasis för att kontrollera om tecken att tygla eller annan oavsiktlig skada. Se till att det inte finns några vassa kanter närvarande som kan skapa upphakning poäng för hud och kläder. Vassa kanter kan också påverka integriteten hos dina däck, så några uppenbara tecken på skador måste tas bort genom att gnugga dem med lätt slippapper.
4

Övervaka det allmänna tillståndet för lättmetallfälgar varje gång en visuell kontroll utförs. Stenskott fram en dag-till-dag fara som kan påverka utseendet på dina hjul. Utför rättelse arbete på årsbasis genom att gnugga ner hjulen, ta bort ojämnheter med spackel och måla dem med en professionell kvalitet aerosol hjul silver.
5

bort aluminiumfälgar krom under vintermånaderna och ersätta dem med en stål alternativ. Kromlegeringar är särskilt utsatta för svåra vinterförhållanden och regelbunden användning leder ofta fjällning eller överdriven flisning. Kom ihåg att tvätta krom fälgar ordentligt innan du förvarar dem undan för vintern.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130828.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.