Hur man testar låsningsfria bromsar sensorer

låsningsfria bromsar sensorer ger information till bilens datorsystem. De upptäcker att hjulens hastighet, vilket gör att datorn för att skicka en signal till ABS för att börja trycka bromsarna vid en viss hastighet. Detta förhindrar att hjulen låsning, vilket kan vara farligt i en bild eller snabbstopp. Hastighetssensorerna måste undersökas varje gång bilen är servad. Men, du kan kontrollera dina egna hastighetssensorer om du följer de korrekta riktlinjer. Saker du behöver
Förstklassig voltmeter
domkraft Sida 2 pallbockar
hjulblock
¼-tums spärr
8 - till 10-mm hylsa
Brake Cleaner Review Rag
Visa fler instruktioner
1

använda ett fordon jack lyfta baksidan av bilen. Ta försiktig när du gör detta, för att undvika skador. Sälj bil på pallbockar och tegel ort eller hjulklotsar runt framdäcken.
2

Använd en spärr för att ta bakhjulen bort, och lägg dem på ett säkert ställe. Det är nödvändigt att ta bort de bakre hjulen eftersom det gör det lättare att testa sensorerna.
3

Hitta motorns kablar och kontrollera anslutningen till sensorn kablarna. Placera detektorn, som bör stoppade under däckets bågen. Ta sensorn med en ¼-tums spärr. Sensorn är lätt att identifiera, det ser ut som en mörk låda.
4

Kontrollera sensorn för smuts och skräp, använd bromsen rengöringsvätska och en trasa för att rengöra den. Gratis sensorer som inte är rena kan påverka riktigheten av de uppgifter som skickas till fordonets dator. Det är inte säkert.
5

Lossa motorns kablar från givaren kablarna. Ändra spänning på mätaren, ställa den till ohm. Fäst den negativa och positiva terminaler, kontrollera informationen på mätaren. Om mätaren visar "Infinity" det finns ett problem med sensorn, och du kommer att behöva byta ut den.
6

Ändra spänningen inställningen till "Volt." Ta en titt på behandlingen, om det är över fem du behöver för att få en ny sensor. Om mätvärdet är mindre än fem, ominstallera sensorn. Ta bilen tillbaka till sin ursprungliga position genom att sänka ner den igen och ta bort domkraften och sätta tillbaka hjulen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130800.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.