Hur man byter en Cummins Diesel Packning avgasrör

Den grenröret transporterar extremt varma gaser som framställs i motorns cylindrar till sin nästa destination. När det gäller lastbilar utrustade med en Cummins dieselmotor, dessa eldiga avgaserna dirigeras genom turboladdaren och ut ur systemet genom fordonets avgasrör. Om en Cummins-utrustad lastbil lider av en avgas läcka vid grenröret, men grenröret själv är i funktionsdugligt skick, är orsaken till läckan ofta en felaktig packning. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Momentnyckel
stjärnskruvmejsel
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Park ditt fordon på en plan yta. Lyft huven och stötta öppen. Låt motorn svalna helt. Koppla turbon och eventuella ytterligare poster, såsom avgaser gassensorer temperatur, som kan anslutas till grenröret. Ta inte bort turbo själv, helt enkelt koppla bort den från grenröret. Ta skölden grenröret värmen genom att lossa de fyra skruvarna som håller den på plats.
2

Ta bort skruvarna som håller fast grenröret till motorn huvudet, med hjälp av en 13 mm djup sockel. Förvara skruvarna på en säker plats, eftersom du kommer att behöva dem för ominstallation av grenröret. Addera 3

Rengör exponerade ytorna på huvudet av motor, turbo och avgasgrenrör med hjälp av en ren , luddfri trasa. Installera den nya packningen på en ren yta kommer att bidra till att säkerställa en tät förslutning och minska risken för avgas läckage.
4

Coat alla bulthålen där grenröret fäster vid motorn, med en anti -ta produkten. Upprepa denna process på monteringshålen för turbo på grenröret. Tillämpningen av anti-gripa kommer att bidra till att skruvarna är lätthanterliga vid eventuella framtida reparationer.
5

Rada upp den nya avgasgrenrör packningen på grenröret själv. Slip grenröret och packningen mot motorn och byt ut de 12 blockmontage bultar. Säkra grenröret på plats och anslut turbon till grenröret packningen. Fäst värmeskölden och ytterligare komponenter sensor som du tog bort under loppet av packningen installationen.
6

Vridmoment avgasgrenröret bultarna till de specifikationer som anges i bruksanvisningen. Provkör bilen och kontrollera att den inledande frågan har åtgärdats genom att lyssna och visuellt inspektera för avgas läckor vid grenrörspackning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130780.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.