Hur att rengöra en bilmotor

Vad gör du när din motor är full av fett och smuts, men du inte har pengar att betala en professionell detailer? Du kan specificera din egen motor och motorrum för bara några dollar. Läs vidare för att lära sig hur man rengör en bilmotor. Saker du behöver
Motor avfettningsmedel
Rags Vatten Addera Visa fler instruktioner
1

Skydda elektriska element. Täck distributören, om du har en, med plast. Distributören oftast har trådar som kommer ut den och gå till tändstiften. Vissa bilar har inte sladdar eftersom de har en spole som sitter på toppen av varje tändstift. Du kommer att vilja täcka dem, om du har den typen av antändning. Om detta blir blöt, kommer du inte att kunna starta bilen för ett tag. Du kan även korta datorn. Om PCM eller ECM är i motorrummet, måste du täcka det, också.
2

Täck sensorerna. Du kanske inte kan hitta dem alla, men många av givarna är inte besväras av lite vatten (en flod av vatten, ja, men inte lite). Du bör definitivt täcka din MAP eller MAF sensorer. Du kommer att ha det ena eller det andra, och de är placerade på eller i luftintaget. Addera 3

Ta bilen till en lämplig plats att göra detta. Detta arbete bör inte göras i din trädgård. Fettet och avfettningsmedel är skadliga för miljön och kommer att döda ditt gräs.
4

Spray väggarna i motorrummet och botten av blocket med motorn avfettningsmedel. Låt detta set enligt anvisningarna på burken. Försiktigt skölja av med slangen. Inte stänka vatten på toppen av motorn.
5

Använda avfettningsmedel, spraya lite på en trasa och börja gå över de bästa delarna av din motor. Du kanske måste skrubba kraftigt, beroende på mängden fett, men den övre delen av motorn är normalt bara grimed upp med damm och smuts, och bör lätt komma ren. Med hjälp av en ren trasa, blöt ner den och pressa ut överflödigt vatten. Torka upp avfettningsmedel från föregående steg. Om du fortfarande har en hel del fett på din motor, gå över stegen igen. Du kan behöva skrubba särskilt envisa fettfläckar. Du kan använda en slipande svamp, men var försiktig --- du kommer att repa din motor. Använd inte slipmedel på krom.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130734.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.