Hur man läser pH i en Antifreeze Test

frostskyddsmedel är speciellt utformad för att skydda bilens motor från överhettning och korrosion. Frostskyddsmedlet avlägsnar värme från bilmotorn för att förhindra överhettning. Antifreeze har också ett medel som skyddar motorn mot korrosion. Övervakning av pH för frostskyddsmedel ser till att frostskyddsmedel fortfarande skyddar motorn. Ett alltför lågt pH orsakar surt skador, och ett alltför högt korroderar pH motor metall. Frostskyddsmedel teststickor testa pH av frostskyddsmedel. PH-värdet som samlats in från de teststickor kan berätta om frostskyddsvätska i bilen behöver bytas. Saker du behöver
Gummi sugbälgen
remsor Antifreeze testa
Visa fler instruktioner
1

Ta bort locket från kylaren. Använd lampan gummi sug att ta ett prov av frostskyddsmedel från kylaren.
2

Öppna behållaren med teststickor och ta bort en remsa. Sätt tillbaka locket på behållaren för att se till att de oanvända testremsor vara skyddad från väder och vind.
3

Doppa teststickan i frostskyddsmedel i en sekund. Ta bort denna strip från frostskyddsmedel.
4

Skaka remsan kraftigt för att avlägsna överflödig frostskyddsmedel från remsan.
5

Vänta 45 sekunder. Jämför färgen av remsan till samma pH färgkarta tillhandahålls med remsan satsen. Det rekommenderade pH för frysskydd är något värde 7,5-9. Varje pH utanför detta område visar att frostskyddsvätska är inte längre skydda motorn och bör ersättas.
6

Matcha färgen på remsan med den närmaste färgen på pH färgkarta. Färgkartan indikerar den exakta pH frostskyddsmedel. Notera numret värdet av pH. Grönt är den färg som matchar de rekommenderade pH-värden av frostskyddsmedel. Om frysskydd stängs remsan orange eller blått, måste frostskyddsmedel bytas ut.
7

Kasta frostskyddsmedel provet och teststickan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130726.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.