Hur man fixar en turbo på en 2003 GTI

Turboaggregat utförligt förbättra en motors prestanda genom ett komplext system av trycksätta intagsluftflöde. Skapar dock en turbo systems inneboende komplexitet många chanser för delar till felfunktion. Den 2003 Volkswagen GTI: s turbo-system är särskilt komplicerad, utnyttjar en liten turbo monterad på en 1,8-liters motor för maximal ekonomi och mid-range prestanda. Diagnostisera och åtgärda problem i turbo systemet kan vara svårt. Saker du behöver
Motor diagnostik programvara
Visa fler instruktioner
1

Anslut en motor diagnostik enhet om GTI: s check engine lyser upp. Detta kommer att ge dig en specifik felkod med en beskrivning, så att du vet exakt vilken del av turbo för att ersätta. Kontrollera med en Volkswagen-återförsäljare för en mer utförlig förklaring av eventuella felkoder.
2

Lyssna till turboaggregatet s spolen om du saknar en diagnos enhet, eller om din ecu inte kastar en tillämplig felkod. Accelerera så att du kan höra turbon vid full boost. Turbo gnälla är normalt eftersom de turbo spolar, men överdriven visslande och /eller skrapljud ursprung i turbon sannolikt betyda lagerhaveri, och behovet av en ersättare turbo
3

Kontrollera alla. av turbo vakuumledningarna för sprickor eller lösa kopplingar. Ofta felkoder avseende allvarliga turbo komponenter är resultatet av en enkel vakuumledning felfunktion. Byt ut slitna vakuumledningarna, och dra alla linjer beslag.
4

Kontrollera turbo s omkastare för tecken på felaktig funktion. De 2002 och nyare GTIs tillverkades med en uppgraderad avledarventil, eftersom de äldre generationerna var benägna att misslyckas. Ändå är avledarventilen en gemensam oroshärd för alla turbobilar. Kontrollera att din GTI: s avledarventil inte är sprucken, och att den dras åt och förseglas ordentligt till intercoolern rörsystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130720.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.