Hur vet jag om min Automatic Transmission Länkning är dåligt?

Enligt den integrerade Utgivare website, består en automatisk växellåda koppling av ett gasreglage kick-down och en växelindikator väljare. Om någon av delarna inte fungerar, kan detta orsaka en fullständig uppdelning av sändningen och även påverka ett fordons förmåga att starta. Som antyds av dess namn, styr växelspaken väljaren byte av kugghjul enligt förarens önskemål. Den gas Kick-down mekanismen aktiveras när gaspedalen trycks ner hela vägen ner. Med gasreglaget kick-down kan bilen att fungera i en lägre växel för ökad hastighet och prestanda. Instruktioner
1

Trampa gaspedalen hårt som om du försökte byta fil snabbt i trafiken. Lyssna och känsla för ner växelspaken förändring för att öka bilens hastighet. Om växlingen inte sker och bilen accelererar inte som förväntat, kan detta tyda på en funktionsstörning spjäll kick-down. Kontrollera kvaliteten och nivån på transmissionsolja. Om transmissionsolja är inte problemet, är sambandet mellan automatlåda och bilens bränslesystem försvagas. Ta bilen till en mekaniker som ska utvärderas.
2

Parkera bilen och stänger av motorn. Placera överföring i parken och försöker starta motorn. Om det inte startar samtidigt i parken, kan växelspaken väljaren vara fel. Enligt Auto Zone hemsida, kan en inoperabel växelspak också tillskrivas låg överföring eller en dålig fluidpump.
3

Kontrollera nivån transmissionsolja. Om transmissionsolja är full, antingen anser fluidpumpen eller växelspaken väljaren. Har din bil bogseras till en mekaniker att ha fluidumpumpen uteslutas som orsak för växling misslyckande. Om fluidpumpen fortfarande pumpar transmissionsolja, är växling väljaren feljusterad eller trasig.
4

Ta din bil till ett stopp under körning. Växla från enheten eller bakåt i parken. Om du hör ett högt ljud, måste växelspaken väljaren läggas om. Bullret kan låta som ett högt "bang", nästan som om bilen är att träffas i baksätet. Andra avslöjande ljud inkluderar slipning eller klicka.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130718.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.