Hur ta isär trumbromsar på en ATV

Om du märker att bromsarna på din ATV (all-terrain fordon) inte fungerar så effektivt för att stoppa bilen, kan det vara dags att byta de främre trumbromsar. De flesta ATV är utrustade med trumbromsar på framhjulen för att hjälpa bilen stannar snabbt och effektivt på alla underlag. Om dina bromsar behöver uppmärksamhet, demontering av främre trumbromsar före utbyte är en ganska enkel uppgift med rätt verktyg. Saker du behöver
Hylsnyckel
Breaker bar
ATV hissen eller jack
Tänger
Wrench
Broms Spray
Stoppklossar (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Park din ATV på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Lossa muttrarna på framhjulen, med hjälp av en hylsnyckel. Använd en breaker bar för att öka din hävstång när du tar bort hjulet. Upprepa för det andra hjulet.
2

Lyft framsidan av din ATV med hjälp av en domkraft eller lyft. Avsluta ta bort muttrarna och dra bort de främre hjulen.
3

Leta sprinten och navet slott mutter. Ta bort sprinten från navet slott mutter, med hjälp av en tång. Använd en hylsnyckel för att ta bort kronmuttern och dra bort navet.
4

Lossa låsmuttern på bromsarmen, med hjälp av en skiftnyckel. Avlägsna bromsskon att avslöja bromstrumman. Ta bort fästplattan från bromsen skon för att ta bort bromstrumman. Spraya insidan av bromstrumman med broms renare.
5

Upprepa steg 3 och 4 för att demontera trumbromsar på den andra fronten navet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130717.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.