Min 2,9 liters Ford Motor startar inte

Ford 2,9 liters motorn är en sexcylindrig motor som användes av Ford i ett antal av sina fordon inklusive Ford Bronco II. Det kan finnas flera olika skäl till varför din motor inte startar. Ibland en mycket kall natt kan ha en inverkan på batterier förmågan att starta motorn, kan detta vanligtvis fastställas genom att det fordon ökas eller "jump-startade," och batteriet kommer att laddas när motorn är igång. Saker du behöver
Stålborste
Jumper batterikablarna
Visa fler instruktioner
1

Sätt nyckeln till Ford 2.9 liters motor i tändningslåset och vrid nyckeln ett kvarts varv där Elteknik i bilen normalt skulle komma på. Om lamporna, radio och andra elektriska komponenter fungerar då batteriet i din bil är hållkraft.
2

Vrid nyckeln till resten av vägen som du är på väg att starta motorn och lyssna efter något oväsen. Om startmotorn har misslyckats på fordonet du kommer att få höra ett klickande ljud från motorrummet.
3

Lyft motorhuven, lokalisera batteriet och kontrollera skicket på batterikablarna där de är anslutna till batteriet. Om anslutningarna har rost på dem, rengör anslutningarna med en stålborste.
4

Försök hoppa starta eller öka batteriet för att få bilen igång. Ha någon ställning en bil framför er på ett sätt där batterierna i varje bil är i närheten av varandra. Stäng av fungerande bil, öppna huven. Fäst kablarna jumper batteri till sin bil, först fästa den svarta kabeln, då den röda kabeln. Anslut kablarna på samma sätt som din bil. Har din kompis starta sin bil när den är igång, sätt in nyckeln i din tändningen och vrid den för att starta bilen. Om batteriet inte fungerar i din bil, kommer detta förfarande starta bilen.
5

Kontrollera alla vätskenivåer för fordonet, inklusive mängden gas du har. Om oljenivån är mycket låg finns det risk för att motorn kan ha beslagtagits och kommer att kräva omfattande arbete eller utbyte.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130705.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.