Vilka är fördelarna med en lägre temperatur termostat ?

Termostater är komponenter som känner och reglera temperaturen i ett system för att upprätthålla systemets börvärde temperatur . Lägre temperatur termostater erbjuder många fördelar när det används för att upprätthålla fordonets kylsystem . Historia

Före tillkomsten av datoriserade motor kontroller, till exempel den elektroniska styrenheten , drivrutiner installerade ofta svalare temperatur termostater för att upprätthålla bekväma temperaturnivåer i fordonet kabinen under varma sommarmånaderna . Drivrutiner installerade då varmare temperatur termostater i höst att se varmare stuga luft i kallare månader . Som av 2011 , modern motor kontroller kräver en måttlig temperatur på ungefär 195 grader Fahrenheit för att fungera effektivt , vilket gör lägre temperatur termostater onödigt .
Fördelar

lägre temperatur termostater öppna förr , så att kylvätskan att cirkulera snabbare och hålla motortemperaturer lägre . I äldre modell bilar som inte regleras av datoriserade maskinreglage , minskade lägre temperatur termostater efterfrågan på kylsystemet , vilket minskar risken för överhettning under tider av tung motorbelastning , såsom bogsering .
< Br > Varning

Moderna fordon är programmerade att arbeta med en termostat med en temperatur rating för att bil. Ersätt den med en effekt på en svalare temperatur kan orsaka problem med bränsle och gnista styrsystem , vilket resulterar i sämre motorprestanda och bränsleekonomi .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130693.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.